van der HorstTotal 2' Hours of Spa

12H Spa-Francorchamps: RTR Projects-KTM leidt na eerste deel van de wedstrijd

RTR Projects - KTM X-Bow
RTR Projects - KTM X-Bow
De RTR Projects-KTM X-BOW GT4 (#221, Sergej Pavlovec/Eike Angermayr/Erik Janis/Daniel Skalický) gaat aan de leiding na het eerste deel van de première van de Hankook 12H SPAFRANCORCHAMPS, de seizoensfinale van de 24H TCE SERIES powered by Hankook 2017. Vanaf de vijfde plaats op de grid nam startrijder Erik Janis na 30 minuten in de race de leiding over. De Mercedes-AMG Testteam Black Falcon Mercedes-AMG GT4 (#2, Saud Al Faisal/Alexander Toril/Miguel Toril/Adam Christodoulou) staat op de tweede plaats, zowel algemeen als in de SP3-GT4klasse. De leider in de TCR-klasse, de LMS Racing Powered by Bas KoetenSEAT Leon TCR V2 DSG (#119, Kari-Pekka Laaksonen/Olli Kangas/Antti Buri) completeert de top drie algemeen. Met deze drie auto’s allemaal in dezelfde ronde worden de onderlinge verschillen geneutraliseerd als de race morgen wordt hervat.
  • Shopa
De Red Camel-Jordans.nl-SEAT LCR TCR V3 DSG (#303, Rik Breukers/Ivo Breukers) en de Bas Koeten Racing powered by Kawasaki-SEAT LCR TCR V3 DSG (#155, Kristian Jepsen/Jan Sorensen) completeren de top drie in de TCR-klasse op de vierde en vijfde plaats algemeen.
 
Start 12H Spa-Francorchamps
Start 12H Spa-Francorchamps
De zesde plaats algemeen en de derde plek in de klasse SP3-GT4 ging naar de Mercedes-AMG Testteam Uwe Alzen Automotive-Mercedes-AMG GT4 (#211, Mike Stursberg/Chris Tiger/Fabian Hamprecht/Christian Hohenadel). De pole-winnende auto, de Mercedes-AMG Testteam HTP Motorsport-Mercedes-AMG GT4 (#84, Bernd Schneider/Indy Dontje/Jörg Viebahn), verloor twaalf ronden op de leiders als gevolg van diverse pitstops voor reparaties.
 
De JJ Motorsport-BMW M235i Racing Cup (#192, Mansoor Hamad Al Haijri/Abdulla Ali Al Khelaffi/Mahmoud Mohd Al Khalef) passeerde de pole-sitters in de klasse, de Sorg Rennsport BMW M235i Racing Cup (#152, Seth Thomas/Dan Rogers/James Colborn/Chris Wadle), en nam daarmee de eerste plaats in de CUP1-klasse over. De Gamsiz motorsport BMW M235i Racing Cup (#162, Hakan Sari/Recep Sari) rijdt op de derde plaats.
 
Honda bezet de eerste twee plaatsen in de klasse A2. De RKC/TGM-Honda FD2Civic Type-R (#99, Ricky Coomber/Thomas Gannon/David Drinkwater) heeft de leiding in handen, gevolgd door de pole-sitters, de Synchro Motorsport-Honda Civic Type R (#176, Alyn James/Daniel Wheeler/Martin Byford). De German Wheels-BMW M3 (#132, Michael Luther/Jan C. Kortüm/Bernd Küpper) rijdt op de derde plaats, ook nog in dezelfde ronde als de leiders in de klasse.
 
12H Spa-Francorchamps 2017
12H Spa-Francorchamps 2017
De Team Sally Racing-Renault Clio Cup III (#52, Martin Sally Pedersen/Mads Christensen/Steffan Jusjong) verloor tussentijds de leiding in de klasse A2 aan de drie Belgische rijders in de Heli Racing BMW 120D (#191, Gunther van den Hove/Wim Bradt/Linus Christiaens) met dieselmotor, maar heroverde de eerste plaats kort voordat de finishvlag werd gezwaaid. De derde plaats in de klasse A2 is in handen van de HTM Racing Volkswagen Golf TDI (#222, Monny Krant/Henk Thijssen).
 
De resterende duur van de race van 8 uur en 45 minuten wordt morgen van 9.10 tot 17.55 uur verreden. Live-timing en live-streaming met commentaar van het team van Radio Show Limited is beschikbaar op Motortrend on Demand en op de website en het YouTube-kanaal van de serie. Nadere informatie is te vinden op www.24htceseries.com.

24H Series by Creventic

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 7 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hankook 12H Spa-Francorchamps.
  • Footprints F1 Abu Dhabi

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons