van der Horst

12H Spa: Klassepole voor Red Ant Racing - Eerste startrij voor Car Collection Motorsport (UPDATE)

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
De Hankook 12H Spa is van start gegaan met de vrije trainingen en kwalificaties, maar het weer liet zich van zijn wisselvalligste kant zien met vier seizoenen in een kort tijdsbestek. Tijdens de kwalificaties wisten beide Porsche's van Car Collection Motorsport de eerste startrij te bemachtigen, gevolgd door de Audi van Haas RT. De #903 Porsche van Red Ant Racing, bestuurd door Ayrton Redant, Yannick Redant en Julius Adomavičius, reed naar de polepositie in zijn klasse.
Haas RT - Audi R8 LMS Evo II
Haas RT - Audi R8 LMS Evo II
In eerste instantie leek Haas RT met Gregory Servais, Xavier Knauf en Tim Müller de leiding te nemen na twee kwalificatieronden, maar zij vielen in de laatste sessie terug naar de derde plaats. Hier domineerde Car Collection Motorsport en zette beide Porsche's op de eerste startrij, met Hash, Alex Fontana, Ivan Jacoma en Yannick Mettler op kop. Antares Au, Jonathan Hui en Kevin Tse starten naast hen. ARC Bratislava Lamborghini en Herberth Motorsport Porsche completeren de top vijf.

In de 992-klasse was het trio Redant/Redant/Adomavičius dominant. Vanaf het begin streden zij mee voorin voor de algemene pole en ze eindigden op de zevende plaats algemeen. Een goed uitgangspunt, gezien hun naaste concurrent, Red Camel-Jordans.nl, pas als dertiende start. Het andere team van Red Ant Racing, met Brent Verheyen, Peter Guelinckx en Michiel Haverans, begint als negentiende algemeen en vijfde in hun klasse de wedstrijd.

Speedlover, vertegenwoordigd door Olivier Dons, Wim Meulders en Rik Renmans, start vanaf plaats 36, terwijl Hamofa Motorsport, met Rob Verhoeven, Kris Verhoeven en Mark Verhoeven, drie plekken verderop staat. HY Racing sluit de grid af op de 44ste plaats met Brice Pineau, Jacques Derenne, Bruno Barbaro en Brody.

Het is nu aftellen naar de start van de race morgen om 12:50 uur, waarbij vijf uur wordt gereden voordat de wagens in parc fermé gaan. Op zondag wordt de race om 10:50 uur hervat voor de resterende zeven uur. Rest de vraag onder welke weersomstandigheden dit zal gebeuren, gezien er regen, maar ook sneeuw voorspeld wordt dit weekend.

UPDATE: na de kwalificaties kregen er maar liefst elf wagens nog een penalty. Hierbij ook de polesitter en de Haas RT Audi. Dat betekent dat de Car Collection Motorsport Porsche van Au/Hui/Tse vanaf pole start, met de ARC Bratislava naast hen. De tweede startrij is dan voor de andere bolide van Car Collection Motorsport en de Audi van Haas RT. Red Ant Racing start nog steeds vanaf een zevende plek.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 19 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons