van der Horst

12H Spa: Red Ant Racing sterk onderweg - Herberth Motorsport controleert vooraan

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Het eerste deel van de Hankook 12H Spa, waar we te maken kregen met regen, zon, hagel en zelfs sneeuw, zit er op. Herberth Motorsport toonde dominantie, met Scott Noble, Jason Hart en Ralf Bohn, die de wedstrijd subliem controleerden in die wisselende omstandigheden. Samen met zes andere bolides starten zij morgen in dezelfde ronde. Ook Red Ant Racing presteerde sterk, met een voorlopige 1-2 positie in hun klasse.
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3-R
De eerste uren van de race werden vooral gekenmerkt door zeer wisselvallige weersomstandigheden, wat voor de nodige onzekerheid zorgde in de pits wat betreft bandenkeuze. Herberth Motorsport Porsche lijkt hier voorlopig weinig last van te hebben. De twee Amerikanen en de Duitser konden zich goed weren tijdens deze grillige omstandigheden en hadden zelfs op een gegeven moment een ronde voorsprong op het grootste deel van het veld. Tegen het einde van de eerste vijf uur wedstrijd bevinden zich echter nog zes teams binnen dezelfde ronde. Haas RT kende pech en bevindt zich net buiten deze groep. Gregory Servais, Xavier Knauf en Tim Müller waren goed op weg, maar tijdens een pitstop verloren ze bijna zeven minuten, wat op het lange circuit van Spa-Francorchamps een aanzienlijke tijd is. Ze starten als negende morgen met een ronde achterstand.

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In de 992 klasse zijn beide Red Ant Racing Porsches zeer goed op dreef. Zowel de bolide van Yannick Redant, Ayrton Redant en Julius Adomavičius als die van Peter Guelinckx, Brent Verheyen en Michiel Haverans waren vijf uur lang continu vooraan te vinden. Op een gegeven moment lag de rode bolide van het team zelfs op de vierde plaats algemeen en het team sloot af op de eerste en tweede plek, met de bolide van Hans Weijs Motorsport er net achter. Al blijft teambaas Bert Redant nuchter onder de situatie: "Vandaag hebben we nog niets gewonnen. Morgen worden de prijzen uitgedeeld."

Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Bij de overige Belgen start de Speedlover Porsche met Olivier Dons, Wim Meulders en Rik Renmans zondag als 25e algemeen en elfde in hun klasse. De Hamofa Motorsport BMW met Kris Verhoeven, Mark Verhoeven en Rob Verhoeven vertrekt als 32e en derde in de GT4-klasse, terwijl de HY Racing Porsche van Brice Pineau, Jacques Derenne, Bruno Barbaro en Brody als 38e en derde in TCX start. De wedstrijd begint morgen om 10:50 uur.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zaterdag 20 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons