van der Horst

12H Spa: Red Ant Racing wint klasse met 1-2 - CP Racing wint zijn laatste race

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Ook op zondag waren de weergoden de Hankook 12H Spa niet gunstig gezind. Net zoals de dag ervoor werden we geconfronteerd met alle mogelijke soorten weersomstandigheden, wat leidde tot vijftien Code 60-perioden. Toch kon zelfs dit Red Ant Racing niet weerhouden om het weekend af te sluiten met een 1-2 in de 992-klasse. De algemene overwinning ging naar CP Racing Mercedes, in wat voor dit team hun laatste race was.
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Terwijl de weersomstandigheden om de vijf minuten wisselden tussen zon, hagel, regen en sneeuw, hielden de troepen van Bert Redant ook in de laatste zeven uur race continu stand houden bovenaan. Ayrton Redant, Yannick Redant en Julius Adomavičius waren voortdurend te vinden aan de leiding van de 992-klasse en uiteindelijk wonnen zij hun thuisrace met twee ronden voorsprong op de zusterwagen, bestuurd door Peter Guelinckx, Brent Verheyen en Michiel Haverans. Zij hadden op hun beurt ook een ronde voorsprong op Porsche Baltic van Robertas Kupcikas, Domas Raudonis en Tautvydas Rudokas.

CP Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
CP Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo
Dit weekend kondigde Charles Putman aan dat hij zijn helm aan de wilgen hangt. Hiermee kwam CP Racing - CP staat voor Charles Putman - voor het laatst in actie, maar ze verlaten de 24H Series in stijl. Putman, samen met Charles Espenlaub, Shane Lewis en Joe Foster, sloten de race af met de overwinning. De puzzelstukjes vielen op hun plaats nadat de leider van gisterenavond - de Herberth Motorsport Porsche - een fout maakte in de openingsuren zondag en uit de modder gesleept moest worden. Al kreeg CP Racing de zege niet cadeau, want de Haas RT Audi maakte nog een mooie remonte om mee te strijden voor de overwinning, maar Gregory Servais, Xavier Knauf en Tim Müller moesten tevreden zijn met een tweede plaats, op een ronde achterstand van de winnaars. Derde eindigde de Car Collection Motorsport Porsche van Antares Au, Jonathan Hui en Kevin Tse.

HY Racing - Porsche Cayman GTS
HY Racing - Porsche Cayman GTS
Bij de overige deelnemende Belgische teams stonden er twee van de drie ook op het podium, althans in hun hun klasse. Zo eindigde de Hamofa Motorsport BMW van Kris Verhoeven, Mark Verhoeven en Rob Verhoeven als derde bij de GT4's, en mocht de HY Racing Porsche van Brice Pineau, Jacques Derenne, Bruno Barbaro en Brody op het laagste podiumtrapje in TCX plaats nemen. Tot slot eindigde de Speedlover Porsche van Rik Renmans, Olivier Dons en Wim Meulders als elfde in de klasse en achtste in 992-AM.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 21 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons