van der Horst

15.000 fans toegelaten op Grote Prijs van Frankrijk, tickets terugbetaald voor wie niet kan komen

Startcrash Grote Prijs van Frankrijk 2018
Startcrash Grote Prijs van Frankrijk 2018
15.000 fans zullen aanwezig zijn tijdens de Grote Prijs van Frankrijk eind juni. Ze worden opgesplitst in drie groepen van telkens 5000 personen. Door de nieuwe datum - nadat reisbeperkingen de Turkse Grand Prix op 13 juni onhaalbaar maakten en de Formule 1 op 27 juni een vervangingsmanche in Oostenrijk organiseert, waardoor Frankrijk vervroegd werd - worden fans die niet aanwezig kunnen zijn volledig terugbetaald.
"De wijziging van de datum heeft onze passie en onze bestaansreden niet verzwakt. We willen ons publiek nog altijd het best mogelijke evenement bieden", zei Eric Boullier, algemeen directeur van de Franse GP. “We begrijpen dat de wijziging een impact heeft op de opkomst van onze toeschouwers en partners en bieden hiervoor onze excuses aan. Onze teams zijn al actief bezig om ervoor te zorgen dat de rest van ons evenementenprogramma ongewijzigd blijft."

De wijziging van de datum verijdelt ook de plannen voor Romain Grosjean om een ​​demonstratierun voor Mercedes op eigen bodem uit te voeren. De Franse Grand Prix botst nu met IndyCar's Grand Prix of Road America, waarin Grosjean zal rijden voor Dale Coyne Racing.

De Grote Prijs van Frankrijk vindt plaats om 20 juni.

Foto: Georges De Coster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons