van der Horst

24H Le Mans: ACO maakt definitieve deelnemerslijst bekend - bijna alle rijders zijn nu gekend

GreenGT H2
GreenGT H2
De ACO publiceerde de definitieve lijst van de 56 deelnemers aan de 24 uren van Le Mans 2013. Er vielen geen veranderingen of forfaits te noteren en het ziet er dus naar uit dat ProSpeed Competition zal blijven steken op de eerste reserveplaats en bijgevolg niet deelneemt aan deze editie. Bijna alle rijderzitjes zijn nu ook ingenomen, enkel van Green GT Technologies, dat de zesenvijftigste stand voor een innovatieve wagen bezet, ontbreekt alle info over de rijders die naast Pescatori de wagen gaan bemannen. Het is trouwens zeer stil rond deze wagen en de vraag kan gesteld worden of de Green GT H2 wel klaar zal zijn om aan zulke zware wedstrijd deel te nemen.
Gianmaria Bruni
Gianmaria Bruni
Naast de twee zitjes op de Green GT H2 blijft er nog juist één plaatsje open op de deelnemerslijst en dit bij AF Corse waar men nog een teammaat moet aanduiden voor Fisichella en Bruni op de Ferrari #51. Alle andere zitjes zijn nu opgevuld op de eerste volledige deelnemerslijst die de ACO op dinsdag vrij gaf. Bij de LMP1 wagens waren de samenstellingen van de teams al vooraf gekend en de lijst levert dan ook geen extra informatie op betreffende die klasse.

Delta-ADR - Oreca 03 Nissan
Delta-ADR - Oreca 03 Nissan
In de LMP2 klasse waren nog wat plaatsjes open die nu opgevuld zijn en noteert men bovendien enkele wijzigingen in de samenstelling van de bemanningen. Zo kiest men bij Boutsen Ginion Racing voor Thomas Dagoneau en niet voor Bastien Brière als teamgenoot voor Matt Downs en Rodin Younessi. Geen Antonio Pizzonia bij G-Drive Delta-ADR, maar Archie Hamilton naast Tor Graves en Shinji Nakano welke laatste al de plaats van James Walker over neemt. Johnny Mowlem stapt dan weer in bij HVM Status GP naast Tony Burgess en Jonathan Hirschi, wat betekent dat Jonathan Kennard aan de kant blijft. Jeroen Bleekemolen, die dit weekend nog zegevierde bij de 24 uren van de Nürburgring, neemt plaats achter het stuur van de Race Performance Oreca 03 naast Niederhauser en teameigenaar Frey.

8 Star Motorsports - Ferrari 458 Italia
8 Star Motorsports - Ferrari 458 Italia
Bij de GTE deelnemers heeft nu ook JMW Motorsport zijn rijderbezetting rond, naast Andrea Bertolini krijgen Abdulaziz Turki Afaisal en Khaled Oubaisi en ook bij 8Star Motorsports viel er nog een stoeltje op de Ferrari te vullen, daar neemt Jason Bright plaats naast Rui Aguas en Vicente Potolicchio. Noteren wij nog dat rijders die nog nooit deelnamen aan de 24 uren of aan de start kwamen voor 2008 zich tijdens de testdag moeten kwalificeren voor de race door minstens 10 ronden van het circuit af te leggen en een bepaalde tijdslimiet te respecteren. Achtenveertig piloten moeten zich nog kwalificeren voor de race en bij Boutsen Ginion, DKR en KCMG  moet zelfs de voltallige bemanning zich nog plaatsen voor de race.  

Foto's: Green GT & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op woensdag 22 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons