van der Horst

24H Le Mans: Verslag na 2H: André Lotterer leidt in Audi #1 - Martin en Baguette in onderling duel voor derde plaats in LMP2 - Aston nipt voor Porsche

Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Met reeds een dikke twee uur op de klok tijdens de 24H van Le Mans 2013, heeft Audi momenteel een 1-2-3 in handen. André Lotterer bezit nog steeds de eerste plaats na zijn vlucht naar de leiding van bij de start. De #1 Audi R18 e-tron quattro ging lang in duel met de Toyota TS030 van Lapierre. In de LMP2-klasse leveren Belgen Martin en Baguette een mooi gevecht achter leider Pla . Martin had het voordeel, maar diende te pitten.
Nadat we een uur achter de safety-car habben gereden, kreeg het 55-koppige veld opnieuw een groene vlag toegezwaaid. Leider Lotterer kreeg een jagende Toyota met Nicolas Lapierre over zich heen. Lotterer behield echter het voordeel op de Fransman aan boord van de in Duitsland geprepareerde Japanse prototype, of hoe internationaal 'Sportscar - Racing' wel is!

Lapierre diende echter te pitten en reed samen met Toyota-collega Anthony Davidson binnen in de pits, wat de Audi troepen opnieuw het voordeel en een 1-2-3 gaf. 

De #7 Toyota stond plots stil aan de eerste chicane. Het duurde echter niet lang vooraleer Lapierre de TS030 Hybrid weer aan de praat had en zijn weg kon vervolgen. Toyota kan ondertussen wel met elke pitstop een ronde langer rijden en  over de gehele race ongeveer drie stops minder moeten doen! Wat misschien wel eens een kantelmoment zou kunnen zijn tijdens deze race, al zal het weer wel een nog grotere rol spelen.

In de LMGTE-klasse leidt de Aston Martin van Darren Turner voor de sterke Porsche van Marc Lieb/Romain Dumas/Richard Lietz. Tijdens de stop van Marc Lieb nam Romain Dumas het stuur over, Rob Bell profiteerde hiervan en ging van de derde naar de tweede plaats in de klasse. Een 1-2 voor Aston Martin dus met zijn Vantage V8. Marc Goossens heeft in de SRT Viper GTS-R een negende plaats in handen in de klasse maar lijkt het tempo van Europese autobouwers in eerste instantie niet aan te kunnen. Een zelfde probleem zien we bij de Corvette’s.
 
In de Amateur-klasse van de GT’s heeft de AF Corse Ferrari van onder meer Marco Cioci het heft in handen. Een grote voorsprong met de Imsa Matmut Porsche is er echter niet. Nadat Patrick Long het stuur van de Dempsey Del Pierro Racing overliet aan de acteur gingen de tijden ook omlaag en lijkt de leiding iets verder binnen handbereik.

Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in 24 Heures du Mans op zaterdag 22 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons