van der Horst

24H Le Mans: Jota Sport doet opnieuw beroep op Oliver Turvey

Oliver Turvey
Oliver Turvey
Oliver Turvey zal ook dit jaar de 24 uren van Le Mans betwisten voor Jota Sport. Samen met geldschieter Simon Dolan en Hary Tincknell wist hij vorig jaar nog de LMP2-klasse te winnen, wat meteen ook overeenkwam met een knappe vijfde plek in het algemene klassement. Tincknell is inmiddels Nissan fabrieksrijder geworden, terwijl ook Felipe Albuquerque bij Audi aan de slag zal zijn. Zoals eerder aangekondigd is Mitch Evans<.a> naast Dolan en Turvey de derde man op de Gibson 015S die afgelopen weekend nog een klassezege behaalde in FIA WEC 6H of Spa.
  • Dreamdrive
Simon Dolan - Mitch Evans
Simon Dolan - Mitch Evans
De 29-jarige voormalige GP2 en Formule Renault 3.5-rijder is dit seizoen voornamelijk in het Japanse Super GT kampioenschap aan het werk te zien. In tegenstelling tot de vorige editie van de etmaalrace zal hij zich ditmaal wel terdege kunnen voorbereiden. Marc Gené werd vorig jaar namelijk na een zware crash van Loïc Duval in de trainingen op woensdag alsnog door Audi opgeroepen, waardoor Turvey pas op woensdagavond het telefoontje kreeg om voor de Spanjaard in te vallen.

Foto's: Jota Sport & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op donderdag 7 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons