van der Horst

24H Le Mans: Ligier JS P217 voorgesteld in Francorchamps

Ligier JS P217
Ligier JS P217
De eerste van in totaal vier nieuwe chassis conform het nieuwe LMP2-reglement voor 2017 werd deze avond in de paddock van Spa-Francorchamps voorgesteld. De Onroak Automotive Ligier JS P217 zal in 2017 aan het werk te zien zijn in het FIA World Endurance Championship, de European Le Mans Series en het IMSA WeatherTech Sportscar Championship. Net als alle vier nieuwe LMP2's zal de Ligier worden uitgerust met dezelfde standaard 4.2-liter Gibson V8 motor. Enkel in het IMSA kampioenschap mogen constructeurs hun eigen krachtbron inbouwen, iets wat Nissan in samenwerking met ESM zal doen volgende jaar.
De JS P217 - waarbij P2 staat voor LMP2 en 17 voor het jaartal - testte voor het eerst op het circuit van Magny Cours eerder deze week en zal een intensief testprogramma afleggen voor het debuut in de Rolex 24 at Daytona in januari. Olivier Pla, Pipo Derani en Julien Canal werden aangeduid als ontwikkelingsrijders voor het nieuwe chassis. De JS P217 vertoond nog steeds enkele gelijkenissen met de huidige JS P2, maar vooral de neus oogt nog aggressiever/scherper. Ook is de bolide aanzienlijk smaller dan de huidige generatie. 

Ligier JS P217
Ligier JS P217
Aan de JS P217 zit ook een Belgisch kantje, de wagen werd namelijk ontwikkeld onder het toeziend oog van technisch directeur Sebastien Metz (ex-Marc VDS). Momenteel zijn er al zes exemplaren van de Franse proto verkocht. De LMP2-bolides van Dallara, ORECA en Multimatic-Riley worden in de komende weken en maanden voorgesteld.

Foto's: Onroak Automotive



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op vrijdag 23 september 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons