van der Horst

24H Le Mans: 24H du Mans: Will Stevens vervangt Nathanaël Berthon bij G-Drive Racing

G-Drive Racing
G-Drive Racing
Op drie dagen van de testdag voor de 24 Heures du Mans hebben Nathanaël Berthon en G-Drive Racing beslist om hun samenwerking stop te zetten. De Fransman zal dus niet plaatsnemen in de Ligier JS P2 #26, maar wordt voor de etmaalrace vervangen door Will Stevens. Deze laatste stond ingeschreven op de Manor Oreca 05 #44, maar wordt door het Britse team uitgeleend aan G-Drive. Bij Manor springt dan weer Roberto Merhi in om de vrijgekomen plaats van Stevens op te vullen.
Nathanaël Berthon reed de eerste twee races van het WEC op de G-Drive Racing Oreca 05 #26 naast Audi reservepiloot René Rast en Roman Rusinov. De Fransman toonde zich in beide races de minst snelle van het trio, maar of het niveau van zijn prestaties aan de basis liggen van de split, is niet geweten. Feit is dat G-Drive met de 24 uren race in het verschiet nog naar een vervanger op zoek moest. Die werd snel gevonden
Roberto Merhi - Will Stevens
Roberto Merhi - Will Stevens
in de persoon van Will Stevens, de Brit is immers de teamgenoot van Rast bij WRT Audi in de Blancpain GT races en beide rijders kunnen het goed met elkaar vinden. Stevens stond echter voor Le Mans al ingeschreven op een Oreca LMP2 van Manor, maar dat team maakte er geen probleem van om zijn rijder uit te lenen voor de etmaalrace. Voor de overige races van het WEC keert Stevens terug naar Manor.

Een vervanger voor Stevens was gemakkelijk te vinden, Manor zet immers in het WEC twee wagens in maar zag maar één van zijn LMP2’s geselecteerd voor de 24 uren van Le Mans. Roberto Merhi die normaal uitkomt op de niet geselecteerde Manor Oreca, stapt voor een race over naar de #44 naast de reguliere rijders Matthew Rao en Tor Graves.

Foto's: Arne Simons & Racing International Photography



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons