van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: 23 Hypercars en zes Belgen op de voorlopige deelnemerslijst

Start 24 Heures du Mans 2023
Start 24 Heures du Mans 2023
De ACO heeft vandaag de deelnemerslijst voor de komende editie van de 24 Heures du Mans in juni, vrijgegeven. Het belooft een zeer interessant deelnemersveld te worden met maar liefst 23 Hypercars, 23 wagens in de LMGT3 en 16 bolides in LMP2. Een groot aantal namen van de aanwezige rijders zijn reeds bekend gemaakt en daarbij zijn maar liefst zes Belgen.
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Na een recordaantal deelnemers in de Hypercar-klasse vorig jaar, zet deze editie van de etmaalrace dit record nog wat scherper met 23 bolides, verdeeld over negen merken. Dat aantal kan zelfs naar 24 opgetrokken worden indien een deelnemer in de andere klassen zou wegvallen, met een extra Porsche 963 voor Proton Competition, die als eerste staat op de reservelijst. Naast de negentien vaste namen in het FIA WEC krijgen zowel Cadillac Racing als Porsche Penske Motorsport er een extra bolide bij op de grid. Hetzelfde geldt voor Lamborghini, dat zoals verwacht een tweede SC63 aan de start brengt. Tot slot mag ook Whelen Cadillac Racing - beter bekend als Action Express Racing - weer aantreden dankzij de titel in IMSA. Qua piloten tellen we met Laurens Vanthoor, Dries Vanthoor en Stoffel Vandoorne voorlopig drie Belgen bij de kanshebbers in de topklasse.

Tom van Rompuy
Tom van Rompuy
Ook in LMGT3 staat de teller op 23 wagens. Daar krijgen de achttien ingeschreven wagens voor het WEC het gezelschap van onder meer een derde Ford Mustang, ingezet door Proton Competition en bestuurd doror teambaas Christian Ried. Hoewel de Duitser eind vorig jaar afscheid had genomen van de racerij, krijgen we dus toch nog een bisnummer. Voor het overige komt ook Inception Racing met een Mclaren, en zetten JMW Motorsport, GR Racing en Spirit of Race een Ferrari in. Pure Rxcing, dat twee tickets had gescoord in de Fanatec GT World Challenge Europe en de Asian Le Mans Series, houdt het maar op die ene bolide die al ingeschreven was voor het FIA WEC. Ook hier zijn drie landgenoten al zeker van de partij, met Sarah Bovy, Tom Van Rompuy en Maxime Martin.

DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
DKR Engineering - Oreca 07 Gibson
Blijft nog de LMP2-klasse. Aanvankelijk stond de teller op vijftien maar het werden er uiteindelijk zestien wagens. Zes daarvan zullen uitkomen in de LMP2 Pro-Am klasse. Qua teams zijn Algarve Pro Racing, United Autosports en COOL Racing met twee Oreca LMP2's vertegenwoordigd. De rest van het veld bestaat uit enkelingen zoals DKR Engineering, Inter Europol Competition, Duqueine Team en ook Proton Competition. Vooralsnog zijn hier geen Belgen aangekondigd, maar er blijven nog veel open zitjes. Er kan dus nog veel wijzigen.

--- Deelnemerslijst 2024 24 Heures du Mans ---

Foto's: Geert Franquet - TF Sport - Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op maandag 19 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons