van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Dries Vanthoor (WRT BMW) is de snelste in de kwalificatie

BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
Dries Vanthoor zette in de vooravond tijdens de kwalificaties de beste tijd neer in de BMW M Hybrid V8 #15. Onze landgenoot reed een sterke ronde in 3:24.465, op het einde van de sessie leek iedereen nog een poging te willen doen voor een snelle tijd maar Vanthoor bleef bovenaan dankzij... de rode vlag. Die kwam er op iets meer dan twee minuten van het einde nadat Kamui Kobayashi (#7) in zijn Toyota in de grindbak belandde.
  • Prospeed Competition
Proton Competition - Ford Mustang GT3
Proton Competition - Ford Mustang GT3
De chrono van Dries Vanthoor verzekert hem van een plaatsje in de Hyperpole van morgen, net als de zeven volgende wagens in de uitslag. Onder hen ook Kévin Estre, die de Porsche #6 deelt met Laurens Vanthoor. Aanvankelijk als enige Porsche overigens, ook geplaatst waren de twee AF Corse Ferrari's (#50 en #51), twee Cadillac's (#2 en #3), de Toyota #7 (die dus op het einde in de fout ging) en één Alpine, de #35. Maar na de sessie besloot men om alle chrono's van de Toyota #7 te schrappen gezien de sortie van de wagen de aanleiding was voor de rode vlag situatie. Dus geen Toyota in de Hyperpole maar wel de Team Jota Porsche #12. Stoffel Vandoorne (Peugeot 9X8 #94) werd slechts 21e.

Iron Lynx - Lamborghini Huracan GT3 Evo 2
Iron Lynx - Lamborghini Huracan GT3 Evo 2
In LMGT3 was de besttijd voor de Ford Mustang #77, een negende tijd van Michelle Gatting volstond dan weer nét niet voor de Iron Dames Lamborghini #85 waarop we ook Sarah Bovy zien. Maxime Martin (WRT BMW #46) van zijn kant zag één van zijn rondjes geannuleerd voor het overschrijden van de limieten van de baan, hij werd twaalfde. De Corvette #81 van Tom Van Rompuy was in handen van Charlie Eastwood, hij realiseerde de 18e chrono.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op woensdag 12 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons