van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Na 18H: Top zeven op een zakdoek

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Na achttien uur wedstrijd in de 24 uur van Le Mans rijden momenteel zeven Hypercars bijna letterlijk neus aan neus. De huidige leider is Earl Bamber (Cadillac #2) maar hij wordt op de hielen gezeten door twee Porsches (Mackowiecki #5 - tweede, en Estre #6 - zesde), twee Ferrari's (Schwartzman #83 - derde, en Fuoco #50 - vierde) en twee Toyota's (Kobayashi #7 - vijfde, en Buémi #8 - zevende).
  • St. Paul
TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
De wedstrijd is momenteel alweer geneutraliseerd door middel van de safety car, na een crash van Daniel Mancinelli (Aston Martin #27) in Indianapolis. Tijdens de nacht viel er vanaf drie uur vanochtend heel veel regen en ook dan diende er lang achter de safety car gereden te worden. Meteen ook de reden dat de strijd voor de laatste zes uur erg spannend lijkt te gaan worden omdat niemand een kloof heeft kunnen slaan.

Sarah Bovy
Sarah Bovy
Aan Belgische zijde zagen we vannacht de opgave van de WRT BMW #46 van Maxime Martin, Valentino Rossi en Ahmad Al Harthy na een crash van laatstgenoemde. De Porsche van Laurens Vanthoor bevindt zich zoals gezegd op de zesde stek terwijl de Peugeot 9X8 van Stoffel Vandoorne nu op P15 ligt. Sarah Bovy (Iron Dames Lamborghini #85) is op de vijfde plaats de best geklasseerde Belg in LMGT3. Tom Van Rompuy's Corvette #81 zien we op P18.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zondag 16 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons