van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Na 3H: Korte bui schudt veld al door mekaar

Start 24 Heures du Mans 2024
Start 24 Heures du Mans 2024
Om klokslag 16u zwaaide Zinedine Zidane de Franse vlag om de 24 uur van Le Mans op gang te brengen. Laurens Vanthoor (Porsche #6) nam vanaf de pole positie de leiding maar de Ferrari's (#50 en #51) hijgden meteen in zijn nek. Een korte regenbui na een uur en veertig minuten schudde echter het veld door mekaar.
AF Corse - Ferrari 499P
AF Corse - Ferrari 499P
Nicklas Nielsen (Ferrari #50) ging al in de eerste ronde voorbij Vanthoor, na vier ronden raakte ook merkgenoot Antonio Giovinazzi (Ferrari #51) voorbij onze landgenoot. De snelle Deen was later één van de enigen die niet overschakelde op de regenbanden, net als de gele zuster-Ferrari #83 en de Porsche #5. Al de rest koos dus wel voor regenrubber, een keuze die de toppers zich snel beklaagden. De bui was immers even snel weer verdwenen als ze kwam en er diende terug voor droogweerbanden te worden gekozen.

Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Porsche Penske Motorsport - Porsche 963
Momenteel is de leiding in handen van Robert Schwartzmann (Ferrari #83), geholpen door teamgenoot Robert Kubica die tijdens de korte bui zijn plaats met hand en tand verdedigde tegenover de Ferrari #50. Die is momenteel derde op een halve minuut, momenteel zit Antonio Fuoco achter het stuur. Tussen de beide Italiaanse bolides zien we de Porsche #5 van Michael Christensen. De concurrentie rijdt op minstens anderhalve minuut, aangevoerd door Sébastien Buemi (Toyota #8).

BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
De van pole vertrokken Porsche van Vanthoor is momenteel elfde, de WRT BMW #15 van broer Dries is 16e. Nog net binnen de top twintig zien we ook de Peugeot 9X8 van Stoffel Vandoorne (#94). De tweede WRT BMW, de Art Car met nummer 20, ging in de handen van Robin Frijns van de baan in de Ford-chicane. De Nederlander moest een volledige ronde afleggen met een kapotte ophanging rechtsachter en verloor veel tijd.


TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
TF Sport - Corvette Z06 LMGT3.R
In LMGT3 namen zowel Maxime Martin (WRT BMW #46 - momenteel derde) als Tom Van Rompuy (Corvette #81 - momenteel 16e) de start. De Iron Dames Lamborghini #85 van ondermeer Sarah Bovy rijdt momenteel op de zesde plaats.


Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op zaterdag 15 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons