van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Nyck de Vries valt in bij TDS x Vaillante Racing

Nyck de Vries
Nyck de Vries
Een dag voor de race te horen krijgen dat je amateurpiloot niet mag starten tijdens de 24 uur van Le Mans, dat is wat er bij TDS x Vaillante Racing gisterenavond gebeurde. Philippe Cimadomo werd namelijk door de race stewards nog voor de race begonnen is aan de kant gezet. Daardoor moest het Franse team op zoek naar een vervanger en vond deze in de gedaante van Nyck de Vries.
Cimadomo was namelijk de laatste twee dagen betrokken bij verschillende incidenten alsook een zware crash, waarna de wedstrijdleiding besloot hem voortijdig uit deze editie te halen, voor de veiligheid van hemzelf en die van de andere deelnemers. Hierdoor moest TDS halsoverkop op zoek naar een vervanger en kwamen ze uit bij de Vries. De huidige Formule E-kampioen was al aanwezig gezien zijn rol als reservepiloot bij Toyota Gazoo Racing. Daarnaast kent het team de jonge Fries ook ten tijde van Racing Team Nederland, waar TDS Racing de wagen voor prepareerde. Gezien de Vries platinum is qua rijderscategorie en er geen andere piloot met de bronzen status op deze wagen zit, schuiven de Oreca wel op van LMP2 Pro-Am naar de algemene LMP2-categorie.

Foto: Formula EDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op vrijdag 10 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons