van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Proton Competition voert last-minute wijzigingen in

Harry Tincknell
Harry Tincknell
Wij zijn op minder dan een week voor de de start van de 89ste editie van de 24 uren van Le Mans en Proton Competition gooit last-minute heel zijn line-up overhoop voor de Porsche 911 RSR-19 #99. Normaal gezien gingen Patrick Long, Gianluca Giraudi en Felipe Laser de wagen besturen, maar besloten werd om uiteindelijk hen te vervangen voor Florian Latorre, Vutthikorn Inthraphuvasak en Harry Tincknell.
  • LTF
Terwijl Latorre voor de eerste maal deelneemt aan de dubbele etmaalrace en het voor Inthraphuvasak zijn tweede wordt, zal deze editie een tikkeltje specialer zijn voor Tincknell. De Brit zal na deze editie - zijn achtste deelname overigens - in alle vier de klassen eens gereden hebben. Zo kwam hij uit voor Nissan in LMP1, Jota Sport in LMP2 en bij Ford en Aston Martin in LMGTE Pro. Het trio zal dus zondag de testdag aanvatten in Le Mans. De reden waarom deze plotse verschuivingen binnenin het team nu nog gebeurd zijn, is niet bekend.

Foto: Georges de CosterDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op donderdag 12 augustus 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons