van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Toyota boven in eerste vrije training

Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
Tijdens de droge vrije training van liefst drie uur deze namiddag in Le Mans was de Toyota #8 van Buemi, Hartley en Hirakawa de snelste. De tijd van de Toyota van 3:26.013 was een halve seconde sneller dan die van de Jota Porsche #12 (Stevens, Nato, Ilott), die lange tijd de tabellen aanvoerde. In de absolute eindfase reed Dries Vanthoor de WRT BMW #15 nog naar de derde tijd.
BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
Broer Laurens eindigde samen met Lotterer en Estre (#6) als vijftiende, één plek achter de zuster-Penske Porsche #5. Stoffel Vandoorne pakte de 19e tijd in de Peugeot 9X8 op net geen drie seconden van de snelste tijd van de Toyota. Alex Lynn reed in de Cadillac #2 de zesde tijd ondanks een schuiver aan Tertre Rouge waarbij hij de neus van de auto beschadigde. De sessie diende daarvoor kort gestopt te worden door middel van de rode vlag, al voor de tweede maal, nadat eerder Arnold Robin (Lexus #78) was stilgevallen.

Akkodis ASP Team - Lexus RC F LMGT3
Akkodis ASP Team - Lexus RC F LMGT3
In LMGT3 was de zuster-Lexus (#87) wel de snelste in handen van Esteban Masson. De Iron Dames Lamborghini #85, met ondermeer Sarah Bovy, beëindigde de sessie als elfde. Maxime Martin, Valentino Rossi en Ahmad Al Harthy (WRT BMW #46) werden achttiende, twee plaatsjes verder zagen we de TF Sport Corvette #81 van onder andere Tom Van Rompuy. Straks van 19u tot 20u is er de kwalificatiesessie, gevolgd door de tweede vrije training om 22u.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op woensdag 12 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons