van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Toyota ook tijdens derde vrije training vooraan

Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
Tijdens de derde vrije training was Toyota er al snel bij om meteen enkele referentietijden op te tekenen. Zo was de besttijd van de nummer 7, 3:26.796, meteen een halve seconde beter dan dat het team liet zien tijdens de kwalificatie gisteren. Ditmaal bedroeg het verschil met de als derde geklasseerde Glickenhaus #708 bijna zeven tienden van een seconde. In LMP2 zagen we de twee United Autosports bovenaan, met de #22 voor de #23. In GTE Pro was de snelste tijd voor de Corvette #64, GTE Am was wederom voor de Project 1 Porsche #46.
TDS Racing by Vaillante - Oreca 07 Gibson
TDS Racing by Vaillante - Oreca 07 Gibson
Met de Hyperpole-sessie voor de deur (om 20u) verwachtten we niet veel incidenten maar we zagen alsnog een paar zware crashes. Met nog 1u15 op de klok had Philippe Cimadomo (TDS Racing by Vaillante #13) een heel licht contact met de WRT #31 in de Porsche Curves. Het was echter genoeg om de #13 uit balans te brengen en de auto ging hard de betonnen muur in. De sessie werd even stilgelegd maar kort na de groene vlag zagen we opnieuw een crash van een LMP2-wagen. Ditmaal was het Sébastien Page die de Graff Racing #39 verloor bij het uitsturen van Indianapolis.

Ook de toppers hadden problemen, zo viel Ryo Hirakawa stil in de Toyota #8. Het duurde een minuutje om de bolide terug aan de praat en naar de pits te krijgen, terwijl later ook de enige Alpine (#36) in de Hypercar-klasse een heel traag rondje afwerkte.

Foto's: Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 9 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons