van der Horst

24H Le Mans: GPX Racing ziet af van invitatie voor Le Mans

GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
Afgelopen weekend greep GPX Racing net naast de GT-titel in de GT-klasse van de Asian Le Mans Series met een verschil van amper anderhalf punt. Na de laatste race in Abu Dhabi vocht het nog wel de titel van Precote Herberth Motorsport aan, maar besloot toch deze te laten vallen. Tegelijkertijd liet teammanager Pierre-Brice Mena optekenen dat men de zuurverdiende uitnodiging voor de 24 uren van Le Mans niet zal benutten dit jaar.
  • MF Racing
Volgens Mena zijn de omstandigheden niet optimaal voor een eerste deelname, al blijft het een van de doelen op langere termijn. Voor een GT3-team is het dan ook niet evident om het roer om te gooien en in zo'n korte tijdspanne een GTE-programma op poten te zetten dat goed voor de dag kan komen in Le Mans. Naast Herberth Motorsport kregen ook Rinaldi Racing en Inception Racing with Optimum startrecht voor de GTE-Am klasse.

GPX besloot dus ook de uitslag van de laatste race niet meer verder aan te vechten. Precote Herberth Motorsport won namelijk die titel met anderhalf punt, maar GPX besloot een klacht in te dienen. Het Duitse team liep schade op aan hun nummerpanneel en de wedstrijdleiding verplichtte het team om dit tijdens de race te repareren. Hoewel de steward hen groen licht gaf, was de schade allesbehalve gemaakt. Na verder onderzoek bleek het complexer te zijn om een correcte beslissing te nemen en liet men het resultaat zo, waar uiteindelijk Mena besloot om het niet aan te vechten.

Foto: Asian Le Mans SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op donderdag 25 februari 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons