van der Horst

24H Le Mans: Hugues de Chaunac: "Oreca oneerlijk geviseerd door ACO"

DragonSpeed - Oreca 07 Gibson
DragonSpeed - Oreca 07 Gibson
Oreca is niet te spreken over de beslissing van de ACO om Dallara, Ligier en Riley toestemming te geven om hun LMP2-bolides te upgraden om zo het gat met de Oreca 07 te dichten. Bij monde van Hugues de Chaunac liet Oreca weten dat men zich oneerlijk behandeld voelt en dat men de legitimiteit van deze beslissing in vraag stelt.
"Oreca erkent de beslissingen van de ACO en FIA en alhoewel we op de hoogte zijn gebracht, zouden we meer dialoog gewaardeerd hebben", aldus de Chaunac. "We zijn het niet eens met deze beslissing en betwisten de legitimiteit ervan, afgaande op onze eigen analyses. De ACO baseert zich enkel op vijf ELMS-races en laat het Amerikaanse IMSA kampioenschap zelfs buiten beschouwing, wat zeer betreurenswaardig is. In tegenstelling tot het technische reglement zijn deze aanpassingen niet gebaseerd op data die de verschillen in prestaties evalueren."

"Als enige constructeur die haar auto niet mag ontwikkelen, voelt Oreca zich vandaag geviseerd door deze onbillijk sancties, samen met de teams die hun vertrouwen hebben in ons hebben gesteld. Alle LMP2-constructeurs hebben van bij het begin ingestemd met een open competitie tussen vier chassisfabrikanten, elk onderworpen aan dezelfde regels. Na nog geen jaar gaan we nu naar een BoP-systeem dat niets te maken heeft met dit originele idee. Oorspronkelijk was een update ("joker")  duidelijk bedoeld om ervoor te zorgen dat er geen constructeur in de problemen zou komen en uit de boot zou vallen. Helaas worden wij nu afgestraft en bevinden wij ons nu net in deze situatie." 

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op maandag 16 oktober 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons