van der Horst

24H Le Mans: Risi Competizione met Fisichella en Vilander

Risi Competizione - Ferrari 488 GTE
Risi Competizione - Ferrari 488 GTE
Risi Competizione ontving van de ACO eerder deze maand officieel zijn uitnodiging om ook dit jaar aan de start van de 24 Heures du Mans te verschijnen. De Amerikaanse equipe schuift vanzelfsprekend een Ferrari 488 GTE naar voor, die bemand zal worden door voormalig F1-rijder Giancarlo Fisichella, Toni Vilander en een nog aan te duiden derde rijder. Het zal de achtste keer zijn dat het team uit Houston gelegen in de Amerikaanse staat Texas, deelneemt aan de etmaalrace in de Sarthe, een wedstrijd waarin de troepen van Giuseppe Risi tevens driemaal zegevierden in hun klasse; een eerste maal in 1998 met onze landgenoot Eric van de Poele.
Afgelopen jaar vertrouwde Risi Competizione bij diens terugkeer na vijf jaar afwezigheid op Giancarlo Fisichella, Toni Vilander en Matteo Malucelli als bezetting op de toen nagelnieuwe Ferrari 488 GTE. Het trio eindigde uiteindelijk in de top 20 algemeen en als tweede in de LMGTE Pro klasse, omringd door het ongenschijnlijk ongenaakbare Ford GT-fabrieksgeweld. Eerder dit jaar behaalde het Amerikaanse team al een podium in die andere klassieker, de 24 Hours of Daytona. Fisichella, Vilander en de Brit James Calado loodsten de bolide toen naar een derde plaats. Calado zal in Le Mans overigens starten op een Fabrieks-Ferrari van AF Corse.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in 24 Heures du Mans op vrijdag 17 februari 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons