van der Horst

24H Le Mans: Vanthoor/Lémeret enige Belgen op deelnemerslijst (+ PDF)

Start 24H Le Mans 2016
Start 24H Le Mans 2016
Le Mans-organisator ACO heeft vandaag de deelnemerslijst voor de 24 Heures du Mans vrijgegeven. Daarop prijken slechts twee namen van landgenoten, zijnde Dries Vanthoor en Stéphane Lémeret zoals afgelopen vrijdag reeds gemeld. Op de lijst staan er in het totaal 179 rijders uit 31 verschillende landen. Eén zitje moet nog bevestigd worden, namelijk dat naast Stéphane Lémeret en Nick Yelloly in de GTE-Am Proton Compétition Porsche 911 RSR. Er staat momenteel slechts één wagen op de reservelijst, eveneens in die GTE-Am klasse.
ByKOLLES Racing - CLM P1/01
ByKOLLES Racing - CLM P1/01
Eerder op de dag kwam er de bevestiging dat Lopez en Sarrazin van wagen wisselen. Dankzij de derde wagen van Toyota zien we vijf Hybride-LMP1's aan de start, terwijl de ByKolles Racing Enso CLM P1/01 - sinds dit jaar aangedreven door de Nissan 3 liter motor uit de geflopte Nissan GT-R LM LMP1 - de enige conventionele LMP1 is. Met 25 bolides in LMP2 is dit sowieso de grootste klasse, waarbij de Oreca 07 (en de daarop gebaseerde Alpine A470) het leeuwendeel van de bolides leveren.

start GTE 24 Heures du Mans 2016
start GTE 24 Heures du Mans 2016
In LM GTE-Pro staan er 13 bolides op de startlijst, terwijl de Am-broers het met 16 exemplaren doen. Opvallend in die laatste klasse is de verdeling tussen de wagens geschoeid op Michelin's en deze op Dunlop-rubber. Er zijn zelfs enkele ELMS-teams die overstappen van het Britse merk - waarmee ze het ganse seizoen afwerken - naar Bibendum. In LM GTE-Pro vertrouwt iedereen op Michelin, behalve de beide Aston Martin's - een bolide die in de Am-klasse dan weer bizar genoeg wel voor Michelin's opteert.

startgrid 24 Heures du Mans 2016
startgrid 24 Heures du Mans 2016
Nog opvallend is dat er op de vandaag vrijgegeven deelnemerslijst geen enkele afvaller is ten opzichte van de deelnemerslijst die ACO eerder dit jaar beschikbaar stelde. Tot slot melden we nog dat Mark Webber zoals gepland grand marshal is voor de wedstrijd. De eerstvolgende, en tevens laatste, grote afspraak voor de 24 Heures du mans over minder dan een maand, is de traditionele testdag op 4 juni.


--- Deelnemerslijst 24 Heures du Mans 2017 - d.d. 16 mei 2017 (pdf) ---

Foto's: Racing International Photography & ByKolles Racing  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons