van der Horst

24 Hours of Zolder: De kaap van de 30 is gerond!

24H Zolder: Beelden van na het vallen van de vlag
De 24 Hours of Zolder 2014 knoopt opnieuw aan met de traditie van een open race, de traditie die de Limburgse uithoudingsklassieker groot heeft gemaakt. Quasi standaard wagens die het opnemen tegen GT-wagens, was eens de gouden formule en de editie 2014 gaat weer volledig die weg op, met bovendien de schitterende open sportprototypes als bijkomende kanshebbers op de zege. Ondertussen staan er 30 wagens op de voorlopige deelnemerslijst, een beter bewijs van de revival van de race kan er niet zijn. De keuze van promotor Circuit Zolder en Andy Jaenen om de financiële lat naar beneden te halen, speelt in deze evolutie een behoorlijke rol.
Andy Jaenen - Thierry Deflandre - Jan Horemans
Andy Jaenen - Thierry Deflandre - Jan Horemans
Naast de beslissing om de GT1 tot GT3-wagens te bannen, werkte Andy Jaenen ook een teaser uit voor teams die vroeg inschreven. “300 vrijkaarten en een gratis trainingsdag, gecombineerd met een voordeeltarief bij de inschrijving, maakte dat heel wat teams al hun inschrijvingsformulier en betaling in orde brachten”, aldus Andy Jaenen. “Nu geven we laatkomers nog een kans, met 200 vrijkaarten en een voordeeltarief tot en met 31 maart. Ik hoop zeker nog teams over de streep te trekken, om onze ambitie van 35 wagens te halen.”

24H Zolder: De laatste uren van de editie 2013
Steve Vanbellingen, vorig jaar tweede in de 24 Hours of Zolder met de JR Motorsport BMW M3 Silhouette, is alvast opgetogen over het vernieuwde succes van de race in Limburg: “Ik vind dat werkelijk geweldig en het bewijst dat zij die achter de race zijn blijven staan, gelijk hebben. Er is in ons land plaats voor een tweede 24-uursrace, maar met andere budgeten dan vereist voor GT1 of GT3. Wij komen terug en gaan weer voor de zege vechten.”

Frank Thiers - Dylan Derdaele - Patric Derdaele - Kenneth Heyer - Kuba Giermaziak - Bert Redant
Frank Thiers - Dylan Derdaele - Patric Derdaele - Kenneth Heyer - Kuba Giermaziak - Bert Redant
Patric Derdaele, teameigenaar van het winnende Belgium Racing in 2013, ziet de evolutie ook met plezier gebeuren. “Uiteraard doet dat ons plezier, als Limburger, als autosportliefhebber en als deelnemer. Ons team gaat dit jaar weer voor de zege, we hebben twee wagens en als er gegadigden zijn, zelfs drie Porsche 911.”  



GH Motorsport - Tatuus Prototype PY 012
GH Motorsport - Tatuus Prototype PY 012
Naast de GT’s en toerwagens of silhouetten, zien we ook al een aantal prototypes op de voorlopige inschrijvingslijst staan en één daarvan komt uit de stal van GH Motorsport. Glenn Haverals heeft alvast één gloednieuwe Tatuus voor de 24 Hours of Zolder klaargestoomd. “Ik hoop op nog meer open wagens en ik heb ook al echo’s uit Nederland dat er nog meer zouden bijkomen. Ook wij beschikken indien er interesse is, over een tweede Tatuus en zelfs een Porsche 911. Maar wij zijn ook heel blij met de nieuwe interesse voor de race!”

4b81c57e9325012447c14f32a628831d529db88f.jpg


Foto's: Martijn Wouters, CZ & Tatuus



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 5 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons