van der Horst

24 Hours of Zolder in 2012 open wedstrijd buiten kampioenschap

Thierry Deflandre
Thierry Deflandre
De kogel is door de kerk, de 24 Hours of Zolder wordt in 2012 opnieuw een wedstrijd buiten kampioenschap waarbij men mikt op volle startvelden, zo lichtte de directie van Circuit Zolder vandaag toe in een persconferentie. De bedoeling is om een liberaal reglement op te stellen waarbij deelnemers uit verschillende kampioenschappen de wedstrijd kunnen betwisten en de RACB het veiligheidsaspect onder haar hoede neemt.
"Een wedstrijd die voor geen enkel ander kampioenschap mee telt en opnieuw voor de volle 100% in handen komt van Circuit Zolder. Niet Creventic noch de Dutch Supercar Challenge zal dus de organisatie op zich nemen, wel nodigen we de deelnemers uit (onder andere) die kampioenschappen uit om deel te nemen aan de 24 Hours of Zolder", licht Thierry Deflandre (algemeen directeur Circuit Zolder) toe. "Het doel blijft een open wedstrijd gericht op het type deelnemers uit Belcar en BTCS, met de ambitie om de deuren te openen en ook deelnemers uit de Britse, Engelse en Franse endurance aan te trekken. Zo is ook bijvoorbeeld Dick van Elk welkom, maar hij mag ons zijn reglement niet opdringen. "

De intentie is er om dit jaar met de 1000 kilometer van Zolder, de vroegere Race Promotion Night zeg maar, reeds een proef te doen voor dit concept. Wagens uit de Belgian Gentlement Drivers Club en bolides die meerijden bij Skylimit Events zouden welkom zijn voor een wedstrijd over 1000 km/8 uur. De punten en komma's voor de eigenlijk 24 Hours zullen dan de komende drie maanden nog worden uitgezet.

Naast de eigenlijk 24 Hours of Zolder was ook het randprogramma dit jaar een heikel punt. Met enkel de Belgian Historic Cup was er eigenlijk niet echt sprake van een heus randprogramma. "Maar de track time moet niet noodzakelijk ingevuld worden door een wedstrijd", valt Walter Goossens (marketing manager) Deflandre bij. "Wanneer je voor de fans zaken als een uitgebreide gridwalk wil organiseren, neemt ook dat bijvoorbeeld anderhalf uur aan track time weg en daarnaast moet het eveneens mogelijk zijn om alle wagens uit het randprogramma in de paddock te kunnen plaatsen. Reken daarnaast nog het festival en we spreken over een volle paddock, uitverkochte loges en 15 à 25.000 bezoekers voor het festival", besluit Deflandre.

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zondag 2 oktober 2011.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons