van der Horst

24 inschrijvingen voor het FIA F3 European Championship

FIA F3 European Championship @ Spa
FIA F3 European Championship @ Spa
Voor het laatste seizoen in het bestaan van het FIA F3 European Championship, kreeg de organisatie toch nog 24 deelnemers bij elkaar. Carlin, Prema Racing en Motopark zorgen onder hun drie voor het grootste deel van het deelnemersveld met niet minder dan 17 wagens. Vanaf volgend jaar wordt het FIA F3 European Championship afgevoerd ten voordele van een nieuwe FIA F3 Internationale serie.
Mick Schumacher - Prema Powerteam
Mick Schumacher - Prema Powerteam
Zowel Carlin als Motopark zakken af naar het FIA F3 European Championship met ieder zes wagens. Kampioenenteam Carlin rekent vooral op Ferdinand Habsburg en Jehan Daruvala om Lando Norris op te volgen, maar ook Formule Renault-kampioen Sacha Fenestraz kan voor de verrassing zorgen. Bij Motopark is Daniel Ticktum, de winnaar van de GP van Macau, duidelijk de nummer 1. Prema Racing doet het met een wagen minder maar kan met Ralf Aron, Mick Schumacher en Guanyu Zhou rekenen op een ijzersterk trio.

Verder wordt het veld gevuld door Van Amersfoort Racing (drie wagens), Hitech Grand Prix (drie wagens) en ma-con (1 wagen). Bij Hitech slaagde men er wel in om de Spaanse belofte Alex Palou binnen te halen, bij Van Amersfoort rekent men op de Rus Artem Petrov om punten te scoren.

Foto's: Niels Vaeck

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 20 maart 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons