van der Horst

24H Barcelona: Precote Herberth Motorsport leidt na drie uur wedstrijd

Precote Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
Precote Herberth Motorsport - Porsche 991 GT3 R
De Precote Herberth Motorsport Porsche 991 GT3 R (#911, Alfred Renauer/Robert Renauer/Daniel Allemann/Ralf Bohn) ligt na drie uur aan de leiding van de Hankook 24H BARCELONA, ronde zes van de 24H SERIES powered by Hankook. Na de laatste ronde pit stops heeft Ralf Bohn 14,578 seconden voorsprong op de Barwell Motorsport Lamborghini Huracán GT3 (#52, Mark Poole/Richard Abra/Jeroen Bleekemolen/Joe Osborne). Derde algemeen en eerste in de A6-Am klasse is de Spirit of Race Ferrari 458 Italia GT3 (#53, Alexandre Coigny/Gino Forgione/David Iradj Alexander/Tom Dyer). Door de hoge temperaturen in Barcelona is het een zware race voor de teams en de coureurs.
Start 24H Barcelona 2016
Start 24H Barcelona 2016
De van pole-position vertrokken Jeroen Bleekemolen kon aanvankelijk de leiding behouden, maar na een half uur wist Robert Renauer in de Precote Herberth Motorsport Porsche de Barwell Motorsport Lamborghini bij te halen en de leiding over te nemen. Tijdens de eerste ronde pit stops wist Joe Osborne weer voor de Porsche te komen en het Britse team bleef tot net voor het einde van het derde uur aan de leiding. Osborne droeg in de pits het stuur over aan Mark Poole, die vervolgens achter de Porsche van Ralf Bohn terugkeerde op de baan.

A6-Am auto’s rijden na drie uur op de plaatsen drie tot zeven, met daarachter de Massive Motorsport Aston Martin Vantage GT3 (#55, Casper Elgaard/Roland Poulsen/Christoffer Nygaard) op de derde plaats in A6-Pro. IDEC Sport Racing (#17, Patrice Lafargue/Paul Lafargue/Alban Varutti/Dimitri Enjalbert) ligt op de tweede plaats in A6-Am, gevolgd door de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS (#34, Johannes Dr. Kirchhoff/Gustav Edelhoff/Max Edelhoff/Ingo Vogler/Elmar Grimm).

De Scuderia Praha Ferrari 458 Italia GT3 (#11, Jiri Pisarik/Josef Král/Matteo Malucelli/Peter Kox), die vanaf de eerste startrij was vertrokken, viel terug als gevolg van problemen tijdens het tanken. Het Tsjechische team kon tijdens de eerste pit stop slechts 30 liter brandstof innemen en viel door een extra stop terug naar de vijfde plaats in de A6-Pro klasse.

OCC Lasik Racing with Newbridge Motorsport - Porsche Cayman GT4 Clubsport
OCC Lasik Racing with Newbridge Motorsport - Porsche Cayman GT4 Clubsport
De RWT Racing Team Chevrolet Corvette C6 (Gerd Beisel/Sven Barth/Joachim Kiesch/Daniel Keilwitz), 18e algemeen, ligt aan de leiding van de SP2 klasse, met meer dan een minuut voorsprong op de Porsche Lorient Racing Porsche 991 Cup (#64, Philippe Polette/Pascal Gibon/Christophe Bourret/Frédéric Ancel) en de Speedlover Porsche 991 Cup (#84, Pierre-Yves Pague/Philippe Richard/Carlos Rivas/Grégory Paisse).

In de 991 klasse wist MRS GT-Racing met de Porsche 991 Cup (#78, Charles Putman/Charles Espenlaub/Joe Foster/Xavier Maassen) de pole-position om te zetten in een ruime voorsprong na drie uur. De MSG Motorsport Porsche 991 Cup (#62 Cody Hill/Andrew Gordon-Colebrooke/Nico Rindlisbacher/Alex Autumn/Luca Rettenbacher) heeft een achterstand van een minuut en 16 seconden, gevolgd door de HRT Performance Porsche 991 Cup (#73, Kim André Hauschild/Artem Soloviev/Stephen Borness/Fabian Engel/Rene Ogrocki) op nog eens 22 seconden.
 
MDM Motorsport - BMW 320D
MDM Motorsport - BMW 320D
De Red Camel-Jordans.nl Seat Leon Cup Racer (#303, Rik Breukers/Ivo Breukers/Klaus Kresnik) heeft de leiding in de TCR klasse en ook in de A3 klasse ligt een Nederlands team aan de leiding, te weten MDM Motorsport met de BMW 320D (#118, Mark Bus/Simon Knap/Rob Severs/Bas van de Ven). In de SP3 klasse heeft de Porsche Cayman GT4 Clubsport van OCC Lasik Racing with Newbridge Motorsport (#231, Fareed Ali/Simon Atkinson/Kevin Gleason/Leyton Clarke) de leiding, voor de beide JR Motorsport BMWs. In de CUP1 klasse rijdt de DUWO Racing BMW M235i Racing Cup (#235, Jimmy de Breucker/Mario Timmers/Del Bennett/Fortia Pares/Alvaro Vela) aan kop, terwijl de presenza.eu Racing Team Clio Renault Clio Cup IV (#112, Luigi Stanco/Stefan Tanner/Andrew Hollison/Michel Schaap) de leiding in de A2 klasse in handen heeft.
 
Er waren in totaal drie korte Code 60s in de eerste drie uur van de wedstrijd. De eerste Code 60 was nodig om de MRS GT-Racing Porsche 991 Cup (#25, Franco Piergiovanni/Manuel Nicolaidis/Fabio Spirgi/Richard Feller) uit de grindbak te slepen. De tweede Code 60 werd veroorzaakt door de VDS Racing Adventures MARC Focus V8 (#95, Raphaël van der Straten/Thierry de Latre du Bosqueau/Paul Stoffel/Joël Vanloocke/José Close). Tijdens de derde Code 60 werden brokstukken van de baan gehaald.
 
Motors TV zendt de race vandaag tot 20.15 uur en morgen van 2.45 tot 12.30 uur uit. Live-streaming van de volledige race in HD-kwaliteit is beschikbaar via www.24hseries.com/live en via het YouTube-kanaal van de serie. Er zijn regelmatige updates via Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie over de Hankook 24 BARCELONA is te vinden op www.24hseries.com.   

24H Series by CreventicDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op zaterdag 3 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons