van der Horst

24H Barcelona: Herberth Motorsport op pole

Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Tijdens de kwalificaties voor de Hankook 24H Barcelona was de Herberth Motorsport Porsche dat de pole pakte. Ralph Bohn, Alfred Renauer en Robert Renauer vertegenwoordigden het team tijdens de driedelige kwalificatiesessie en reden de snelste gemiddelde tijd, waardoor het trio samen Jürgen Haring vooraan mag starten. Ook Red Ant Racing deed het niet onaardig, terwijl AC Motorsport net buiten de top vijf zal starten.
Het trio van Herberth Motorsport reed bijna een volle seconde sneller dan de eerstvolgende tegenstander, de WTM Racing Ferrari van het vijftal Leonard en Georg Weiss, Nicolas Varrone, Daniel Keilwitz en Indy Dontje. De tweede startrij is voorbehouden voor de Poulsen Racing BMW en CP Racing Mercedes, terwijl de ST Racing BMW de top vijf vervolledigt.

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
In de 992-klasse heeft Red Ant Racing het niet slecht gedaan, al moesten Ayrton en Bert Redant samen met Sam Dejonghe wel het exemplaar van Red Camel-Jordans.nl voor laten. De tweede wagen van het team kwalificeerde zich als derde in de klasse, maar wel als eerste bij de AM's. In de TCR klasse daarentegen geraakte AC Motorsport niet verder dan een zesde plaats. Daar ging de pole naar de Wolf-Power Racing Audi, met onder meer Jasmin Prëisig en Rob Huff. Nu is het aftellen naar de start van de race, die om 13 uur aanvat.

Foto's: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op vrijdag 9 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons