van der Horst

24H Barcelona: Red Ant Racing wint race en titel in 992 klasse

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing trok richting Barcelona met het doel om de Europese titel in de klasse 992 van de 24H Series powered by Hankook te winnen en dat is gelukt ook. Ayrton, Bert en Yannick Redant hebben namelijk samen met Sam Dejonghe hun klasse gewonnen tijdens de Hankook 24H Barcelona. Hiermee behaalde de familie Redant hun derde overwinning van het seizoen. De algemene winst ging naar de WTM Racing Ferrari met Leonard en Georg Weiss, Nicolas Varrone, Daniel Keilwitz en Indy Dontje.
De Red Ant Racing Porsche mocht vanaf de tweede plaats starten, achter hun grootste concurrent Red Camel-Jordans.nl, maar de Porsche van deze laatsten viel al snel uit beeld. In de openingsfase van de race crashte de wagen van de familie Breukers. Ze kregen de wagen terug naar de pits, maar de kans op de titel berustte vanaf dan op de mogelijke problemen van de familie Redant. In het begin moesten ze bij Red Ant Racing nog HRT Performance voor zich dulden, maar ze namen de leiding al vrij snel over om van daaruit de winst te verzekeren. Aan de meet hadden zij zes ronden voorsprong op de eerste HRT Performance Porsche van Bessem/Herber/Littman/van Oostrum/Hauschiki - die tevens de 992 AM-klasse wonnen - en zeven ronden op het tweede exemplaar van het Duitse team. De tweede Red Ant Racing Porsche van Wim Spinoy, Kobe en Jimmy de Breucker en Arnold Neveling kende problemen in de openingsfase van de wedstrijd en eindigde als achtste.

WTM Racing - Ferrari 488 GT3 Evo
WTM Racing - Ferrari 488 GT3 Evo
De algemene winst ging naar de WTM Racing Ferrari, al kende ook zij een bewogen 24 uur. In het begin van de race reden zij vooraan, tot zij betrokken raakten bij een aanrijding en terug vielen tot achteraan de top 20. Maar dan begon de opmars en gezien top teams als de ST Racing BMW of de Herberth Motorsport Porsche met problemen kampten, kwamen zij de nacht uit aan de leiding. In de eindfase werden zij nog opgejaagd door de Phoenix Racing Audi van Michael Dopplmäyer, Pierre Kaffer, Elia Erhart en Swen Herberger, maar die strandden op één ronde van de winnende Ferrari. De CP Racing Mercedes met Charles Espenlaub, Charlie Putman, Joe Foster en Shane Lewis vervolledigde het podium.

Podium 2022 Hankook 24H Barcelona TCE Series
Podium 2022 Hankook 24H Barcelona TCE Series
In de TCE Series was het de BBR Cupra van Dechathorn Phuakkarawut, Kantadhee Kusiri, Kantasak Kusiri, Grant Supaphongs en Nattanid Leewattanavalagu die met zowel de winst als de titel in de TCR-klasse naar huis gaat. Het Thaise team bleef constant in de top twee draaien en eindigde uiteindelijk met een ronde voorsprong op de zusterwagen van Chariya Nuya, Sandy Stuvik, Munkong Sathienthirakul, Tanart Sathienthirakul en Pasarit Promsombat. De AC Motorsport Audi was nochtans als tweede over de meet gegaan, maar een penalty van 60 seconden zorgde ervoor dat Stéphane Perrin, Mathieu Detry, Vincent Radermecker en Charles Dawson op het laagste podiumtrapje mochten plaatsnemen.

Foto's: 24H Series powered by HankookDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 11 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons