van der Horst

24H Daytona: Cadillac domineert op eerste dag

Action Express Racing - Cadillac V-Series.R
Action Express Racing - Cadillac V-Series.R
Gisteren kwam het IMSA WeatherTech Sportscar Championship terug in actie in de laatste rechte lijn naar de Rolex 24, en het was Cadillac dat zijn goede vorm bevestigde. Cadillac Racing was de snelste in twee van de drie trainingen, maar het was uiteindelijk Pipo Derani voor Action Express Racing die de snelste tijd van de dag realiseerde. Dat terwijl Corvette Racing een wederopstanding maakte gisteren, na een tweede motorwissel.
  • Dreamdrive
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Cadillac Racing - Cadillac V-Series.R
Geen Balance of Performance werd doorgevoerd voor de GTP-klasse, wat dus betekende dat Cadillac nog steeds de beste kaarten heeft. Dat bleek, gezien Scott Dixon en Alex Palou de debatten openden in de eerste vrije trainingen. Maar het was de man in vorm Derani die de dag met de snelste tijd afsloot. De fabrieksteam Porsch'se en BMW's bleven wel in de buurt op ongeveer een tiende achterstand, totdat de Braziliaan zijn tijd noteerde in de laatse sessie en de eerstvolgende tegenstander op drie tienden parkeerde. Acura daarentegen loopt nog steeds achter de feiten aan, en ook de privé-teams van Porsche blijven maar achterop hinkelen, al kon Neel Jani in sessie twee het exemplaar van Proton Competition Mustang Sampling in de top vijf hijsen.

Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports - Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Corvette Racing by Pratt Miller Motorsports - Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Bij de GT's lijken Ford en Porsche toch nog competitief te zijn, ondanks dat zij de meeste kilo's aan hun been kregen. MDK Motorsports was vooral diegene die met zijn 911 GT3-R (992) bovenaan stond in GTD. Corvette daarentegen kende weer de nodige problemen met hun krachtbron. Vorige week werd deze al eens gewisseld tijdens de Roar, maar ook nu voerde men een wissel van hun krachtbron door. Het leek te helpen, want ze sloten de dag af met een 1-2. Onze landgenoten Sarah Bovy, Jan Heylen en Frédéric Vervisch waren de hele dag in de middenmoot te vinden.

Tot slot was in LMP2 de Oreca van CrowdStrike by APR de betere van de dag. Tot tweemaal toe stond het Amerikaanse team bovenaan en was derde in de tweede sessie, waar Inter Europol by PR1 Mathiasen Motorsports de snelste was. Voor het exemplaar van Riley, het team van spotter Andy Jaenen, was het even schrikken nadat zij een rode vlag veroorzaakten. Josh Burdon was van de baan gegaan, al kon hij de wagen terug naar de pits brengen. Na 38 minuten aan reparaties kwamen zij terug op de baan.

Vandaag staat er nog een sessie van een uur op het programma en dan is het aftellen naar de start zaterdag.

Foto's: IMSA - Corvette Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 26 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons