van der Horst

24H Daytona: Corvette met twee wagens aan de start

Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Corvette Racing - Chevrolet Corvette C8.R
Gisteren bevestigde Corvette Racing dat het niet met één, maar met twee wagens zal aantreden tijdens de Rolex 24 at Daytona. Daarvoor zal het nog een tweede Corvette C8.R homologeren. Overigens is er kans dat het niet alleen bij de Rolex blijft, maar dat de wagen eventueel bij andere ronden van de IMSA Michelin Endurance Cup kan aantreden. Overigens zal in de tweede wagen Marco Sorensen instappen als derde piloot.
De eerste wagen zal zoals aangekondigd bestuurd worden door Antonio Garcia, Ricky Taylor en Nick Catsburg. De tweede blijft in handen van Tommy Milner en Nick Tandy, al krijgen ze in tegenstelling tot de vorige editie nu het gezelschap van Sorensen. De Deen die normaal fabriekspiloot is van Aston Martin en in 2020 nog kampioen werd in de FIA WEC GTE Pro-klasse, neemt de plaats in van Alexander Sims. De Brit heeft namelijk alleen een contract voor de 24 uren van Le Mans in juni.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 11 december 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons