van der Horst

24H Daytona: JDC-Miller Motorsports op kop halfweg, twee Belgen nog steeds vooraan

JDC-Miller Motorsports - Cadillac DPi-V.R
JDC-Miller Motorsports - Cadillac DPi-V.R
Terwijl het ochtendgloren komt piepen in België, is het nog maar 1u40 in Daytona, wat exact halfweg de race betekent. Ondertussen zijn alle DPi's terug in dezelfde ronde te vinden en binnen een tijdspanne van zes seconden, al zijn het Chip Ganassi Racing #01 en de JDC-Miller Motorsports die de volle pot pakten tot nu toe voor de Michelin Endurance Cup. Bij de Belgen hebben Laurens Vanthoor en Jan Heylen nog steeds kans op winst in hun klasse.
Ondanks de lekke banden die de Acura's eerder opliepen, konden Wayne Taylor Racing en Meyer Shank Racing zich terug een weg naar voren banen, waardoor alle zeven DPi's terug in dezelfde ronde zitten en er dus nog steeds een open strijd aan de gang is voor de eindwinst. Toch zijn het de Cadillacs van Chip Ganassi Racing #01 en JDC-Miller Motorsports die tot nu toe bovenaan stonden na zes en twaalf uur, waadoor zij met de punten gaan lopen in de IMSA Michelin Endurance Cup, het aparte kampioenschap binnenin de IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

In LMP2 bevinden zich nog vijf wagens binnen dezelfde ronde en die zitten zeer dicht bij elkaar. PR1/Mathiasen Motorsports #52 leidt de dans, net voor Racing Team Nederland en DragonSpeed USA, die zich binnen de seconde bevinden. De Riley Motorsports, het team waar Andy Jaenen bij betrokken is, heeft al een ronde voorsprong op de eerstvolgende tegenstander in de LMP3 klasse. Helaas slecht nieuws voor Muehlner Motorsports America, waarvan de #6 al 20 ronden achter ligt en de #26 - de wagen van Ugo de Wilde - net voor halfweg de race de laatste full course caution triggerde omdat deze tot stilstand kwam zonder band net na de International Horseshoe.
Laurens Vanthoor en Jan Heylen nog steeds in de running
KCMG - Porsche 911 GT3 R
KCMG - Porsche 911 GT3 R
In GTD Pro bevindt Laurens Vanthoor met de KCMG Porsche zich nog steeds hoog in het klassement, net achter de WeatherTech Racing Mercedes, op een tweede plek. Ondertussen zijn er nog steeds zeven wagens binnen dezelfde ronde, terwijl de eerstvolgende dan al tien ronden achterligt. Corvette Racing hoort ook bij de verre achtervolgers, nadat beide wagens al de garages moesten opzoeken met technische problemen. De WeatherTech Racing Porsche, de wagen van Alessio Picariello, moest eveneens de garage opzoeken voor reparaties en volgt nu op 35 ronden van de zuster-Mercedes.

Bij GTD is ook Jan Heylen met de Wrights Motorsports Porsche vooraan te vinden. Daar is het de Inception Racing McLaren, waar Bas Leinders de lakens uitdeelt, die geklasseerd staat als leider halfweg de race. Ook daar zit de top zeven nog steeds binnen dezelfde ronde, al volgen de wagens van plaatsen acht tot en met elf maar op twee ronden achterstand, iets wat snel kan omdraaien als er nog een full course yellow is.

Foto's: IMSA - Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 30 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons