van der Horst

24H Daytona: Meyer Shank Racing leidt halfweg

Meyer Shank Racing - Acura ARX-06
Meyer Shank Racing - Acura ARX-06
We zijn halfweg de Rolex 24 at Daytona en het is de Meyer Shank Racing Acura die de leiding in handen heeft. Simon Pagenaud had een mooie voorsprong op de Action Express Racing Cadillac van Alexander Sims en de Wayne Taylor Racing by Andretti Autosport Acura van Louis Déletraz, totdat een full course yellow voor een brandende LMP3 het veld terug bij elkaar bracht. Ondertussen blijft de Porsche van Laurens Vanthoor maar opschuiven, onze landgenoot is nu vijfde in GTD Pro.
Terwijl Acura het uitvocht met Porsche na de eerste vier uur wedstrijd, nam Cadillac in de volgende zes uren het commando over. Met name de Chip Ganassi Racing #02 nam de kop voor het exemplaar van Action Express Racing. Maar bij het aantreden van het elfde uur nam Meyer Shank Racing de kop terug over op de rode Cadillac. De Chip Ganassi Racing #01 daarentegen viel een beetje terug nadat Scott Dixon aangetikt werd door een LMP3, maar ligt nog steeds in dezelfde ronde. Ook de Porsche strijdkrachten zijn gedeeltelijk teruggevallen en dan vooral de #7 van Porsche Penske Motorsports. Deze wagen kreeg te maken met elektrische problemen en verloor daardoor twintig ronden. Zeven wagens bevinden zich halfweg nog in dezelfde ronde, inclusief BMW. Al zijn de meesten nog steeds op zoek naar het juiste tempo.

Paul Miller Racing - BMW M4 GT3
Paul Miller Racing - BMW M4 GT3
Bij de GT's is het al even geleden dat er nog zo weinig wagens in dezelfde ronde te vinden zijn halfweg de race, respectievelijk vier in GTD Pro en zeven in GTD. De Heart of Racing Aston Martin blijft de voornaamste concurrent van de WeatherTech Racing Mercedes in de topklasse, terwijl Mercedes, McLaren en Aston Martin het mooie weer maken in GTD. Porsche anderzijds geeft de strijd nog niet op, met name dan het Pfaff Motorsports exemplaar in GTD Pro. Het team met Laurens Vanthoor ligt vijfde en is de eerste die een ronde minder heeft dan de leiders. In GTD is Maxime Martin (Paul Miller Racing BMW) het beste geklasseerd als negende op twee ronden. Drie plaatsen verder vinden we Jan Heylen (Wright Motorsports Porsche) terug in dezelfde ronde. Sarah Bovy (Iron Dames Lamborghini) verloor wat ronden na zes uur met problemen. De dames zijn zeventiende op achttien ronden.

Tot slot heeft Proton Competition de leiding in LMP2, terwijl de Sean Creech Motorsports Ligier het vooral uitvecht met de AWA Duqueine #17. Voorlopig staat de teller van officiële opgevers op vijf wagens, waaronder helaas de Riley Ligier, het team waar Andy Jaenen als spotter fungeert.

Foto's: Meyer Shank Racing - Paul Miller RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 29 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons