van der Horst

Hankook 24H Dubai: QSR is er klaar voor

QSR - BMW M235i Cup
QSR - BMW M235i Cup
De 11de editie van de 24 Hours of Dubai is met de kwalificaties deze namiddag echt goed op gang geschoten. Bij het team rond QSR met Mario Timmers, Jimmy De Breucker, Dylan Derdaele, Real piloot Luc Moortgat en Pieter Vanneste werd na een toptijd tijdens de vrije training een 4de chrono gerealiseerd in de kwalificatie in de Klasse Cup1 met de BMW M235i Cup. Goed voor een plaats midden in het 100-koppig veld
“Na zowat de helft van de rijtijd in deze sessie hielden we de wagen langs de kant. Het heeft geen enkele zin om tijdens de kwalificatie tot het uiterste te gaan, met het gevolg dat je kans maakt om schade op te lopen”, verklaart Schoonjans. “We zijn tot nu toe zeer tevreden met wat we op het asfalt konden tonen en ook naast de piste verloopt alles prima.”

Het was Belgium Racing rijder Dylan Derdaele die de kwalificatie voor zijn rekening nam en ruime tijd uitzicht had op een toppositie in de Cup1-klasse.
“Zoals Stefaan al zei besloten we al vroeg om niet op zoek te gaan naar een nog snellere tijd”, aldus Dylan. “Die snellere tijd behoorde zonder enige twijfel tot de mogelijkheden, want ik ben absoluut niet tot het uiterste gegaan en we hadden ook afgesproken om geen nieuwe banden te monteren. In onze klasse starten we toch midden in het pak van om en bij de 100 wagens, dus heeft het niet veel nut om risico te nemen tijdens een kwalificatie. De race duurt 24 uren en we hopen natuurlijk een minimum aan tijd door te brengen in de pitlane en ons goed door het drukke verkeer te kunnen werken".

Foto: QSR PressDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in 24H Series op vrijdag 15 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons