van der Horst

24H Dubai: Video: Onboard bij crash Scuderia Praha Ferrari en Primus Racing Ginetta

Onboard Primus Racing Ginetta G50 GT4
Onboard Primus Racing Ginetta G50 GT4
Tijdens de nacht werden de voorbije 24 Hours of Dubai opgeschrikt door een hevige crash tussen de Ginetta G50 GT4 van Primus Racing enerzijds en de wedstrijdleidende Scuderia Praha Ferrari 458 Italia anderzijds. De Ferrari trachtte de Ginetta te passeren buiten de limieten van de piste, waarna de Italiaanse bolide de Britse van de baan tikte toen eerstgenoemde zich vanaf de uitloopstrook opnieuw op de piste begaf. Matteo Cressoni kwam relatief ongeschonden uit de crash, terwijl Ginetta-piloot Thomas Martinsson werd afgevoerd naar het ziekenhuis met meerdere breuken.
  • MF Racing
Peter Kox, rijder op de Ferrari, gaf enkele dagen geleden via een open brief reeds zijn blik op de situatie en meer bepaald op het startverbod van het team voor de volgende race in Italië, maar organisator Creventic wees onze Noorderbuur redelijk kordaat terecht in een nieuwe open brief. De beelden van het incident welke vandaag zijn vrijgegeven door Magnus Racing laten evenwel weinig aan de verbeelding over...
 


Foto: YoutubeDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 25 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons