van der Horst

24H Dubai: Voorbeschouwing QSR

Bij het QSR-WCB Racing Team worden de allerlaatste voorbereidingen getroffen voor de eerste race waaraan het team dit jaar deelneemt: de 24 Uren van Dubai, de seizoensopener van de populaire 24H Series. De wagen is al geruime tijd onderweg en wordt eerstdaags bij het Dubai Autodrome afgeleverd en teambaas Stefaan Schoonjans kijkt samen met de vijf rijders reikhalzend uit naar de eerste deelname van het team aan de etmaalrace in Dubai.
  • Heinz Performance
“Het is inderdaad voor QSR de eerste keer dat we zelf met een wagen aan de start zullen staan in Dubai”, opent Stefaan Schoonjans. “Eigenlijk is bij deze race in Dubai zowat alles nieuw voor ons: de wedstrijd, de omloop en de wagen waarmee we aantreden, zijnde een BMW M235i. Bovendien zijn er ook enkele nieuwe gezichten onder de rijders, want naast Mario Timmers en Jimmy De Breucker verwelkomen we in ons team ook Dylan Derdaele, Luc Moortgat en Pieter Vanneste. Sommigen van hen werkten in het verleden reeds etmaalraces af, voor anderen is het een stap in een nieuwe richting. Maar gezien de ervaring van ons team, de prachtige resultaten die we in 2015 wisten te realiseren in diverse competities en het feit dat de wagens van het type BMW M235i het in 2015 uitstekend deden in bvb de Zolder 24 Hours zakken we dus wel degelijk met een pak vertrouwen af naar de Verenigde Arabische Emiraten”, aldus teambaas Schoonjans.

Het team van QSR en dat van VDS Racing Adventures brengen samen overigens het gros van de Belgische rijders aan de start van deze 11de editie van de 24 Uren van Dubai, de race die nog steeds de vaandeldrager is van de 24H Series. Met een 100-tal wagens op het asfalt wordt het geen eenvoudige opdracht om op de druk bezette omloop uit de problemen te blijven. Ook de ervaren Dylan Derdaele is zich daar wel degelijk van bewust. “Goed scoren in een etmaalrace doe je o.a. door zo weinig mogelijk tijd in de pits door te brengen”, aldus Dylan Derdaele, die zich drievoudig winnaar van de 24 Hours of Zolder mag noemen en vanzelfsprekend het team alsook de sponsors dankbaar is voor de geboden kans. “In een dermate groot startveld wordt het dus niet enkel uitkijken om geen aanrijdingen te veroorzaken, maar vooral om aanrijdingen door anderen te vermijden. Als we daarin slagen, dan denk ik dat we met dit team en met deze wagen een reële kans maken op een goed resultaat in onze klasse.”

De 24 Uren van Dubai, openingswedstrijd van de 24H Series 2016, vindt plaats op het Dubai Autodrome, een omloop van 5,39 km lang die 16 bochten telt en rond het circuit over de meest moderne faciliteiten beschikt. Op woensdag 13 januari vinden de private trainingen plaats, terwijl op donderdag 14 januari de officiële trainingen en de kwalificatiesessies op het programma staan. De wedstrijd zelf wordt op gang geschoten op vrijdag 15 januari om 14u00, om 24 uren later op zaterdagnamiddag afgevlagd te worden.

QSR pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 4 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Dubai.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons