van der Horst

24H Le Mans: Unieke liveries voor de Team WRT BMW’s LMGT3

Team WRT - BMW M4 LMGT3
Team WRT - BMW M4 LMGT3
Niet alleen de Team WRT BMW Hybrid Hypercar #20 krijgt voor de 24 Heures du Mans een speciale livery, dit is ook het geval voor beide LMGT3 wagens van het team. De nieuwe livery verschilt fel van het huidige kleurenschema en haalt zijn inspiratie uit die van de Luigi UFO BMW 3.0 CSL die in 1977 een klassezege behaalde in Le Mans.
Team WRT - BMW M4 LMGT3
Team WRT - BMW M4 LMGT3
De gelijkenis met de livery van de UFO BMW 3.0 CSL is het duidelijkst op de #31 M4 LMGT3 van Darren Leung, Sean Gelael en Augusto Farfus, die de originele kleuren rood en wit behoudt. Dezelfde kleuren die de winnende BMW in Imola droeg. De #46 van Valentino Rossi, Ahmad Al Harthy en Maxime Martin verruilt dan weer zijn zwart/wit schema voor een blauw/wit. Dit schema volgt min of meer dat van de helm van Rossi maar vooraan wordt het design van de UFO BMW 3.0 CSL aangehouden.

Foto's: Team WRT
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op donderdag 30 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons