van der Horst

24H Nürburging: Charles Weerts maakt zijn debuut bij Team RMG

Charles Weerts
Charles Weerts
Voor de 24 uren van de Nürburgring krijgen we er al zeker een extra Belg erbij. Charles Weerts zal namelijk zijn debuut maken op de Nordschleife met BMW M Team RMG. Daar zal onze landgenoot een team vormen met Max Hesse en Dan Harper. Daarenboven is dat niet het enige nieuws over de Luikenaar, Weerts is namelijk ook opgenomen in een nieuw programma van BMW Motorsport: Gen2K.
Voor de race zit Weerts meer dan goed met Hesse en Harper. Het duo reed samen met Neil Verhagen al op de Nordschleife als BMW Junior rijders. Overigens vormt hij samen met deze drie piloten het Gen2K-programma bij BMW dat het Junior Team vervangt. De titel van het project verwijst naar het geboortejaar van de piloten die alle na het jaar 2000 geboren zijn. Charles Weerts is 23 jaar en heeft al heel wat ervaring opgedaan in de GT World Challenge Europe met Team WRT waar hij driemaal de sprint cup titel pakte. Weerts zal ook dit jaar de Fanatec GT World Challenge Europe betwisten voor Team WRT. Samen met de drie andere piloten zal hij evengoed in de rol van mentor gedropt worden voor de nieuwe generatie piloten.

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op dinsdag 19 maart 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons