van der Horst

24H Nürburgring: 125 wagens aan de start

Start 24h Nürburgring 2020
Start 24h Nürburgring 2020
Hoewel dit jaar de coronapandemie nog steeds de wereld in de ban houdt, kunnen de organisatoren van de 24 Uur van de Nürburgring tevreden zijn, want binnen twee weken zullen 125 wagens zich wagen aan de beruchte Nordschleife, maar liefst 39 wagens meer dan vorig jaar. Meer dan een vierde daarvan zullen GT3's zijn, met onder de rijders ook een aantal Belgen. Daarnaast zullen er ook nog landgenoten aan de start verschijnen in de andere klassen.
Maxime Soulet
Maxime Soulet
Zoals gewoonlijk zijn het de Duitse constructeurs die het gros van de wagens afleveren voor deze race. Zo brengt Porsche maar liefst acht wagens aan de start, maar ook BMW, Audi en Mercedes blijven niet ver achter met zeven wagens. In de topklasse zullen we ook een aantal Belgen zien met onder meer Maxime Martin, Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch, Alessio Picariello en Maxime Soulet. Naast het Duitse contingent verschijnen er ook drie Ferrari's en twee Lamborghini's mee op het appel. Wie hier ook bij gerekend mag worden is de SGC 004C van Scuderia Cameron Glickenhaus en de Space Drive Mercedes, die wel uitkomen in de SPX-klasse, maar wat betreft snelheid ook meekunnen met de GT3's.

Jean-Michel Baert en Nicolas Baert
Jean-Michel Baert en Nicolas Baert
Ook in de andere klassen zullen er toch een resem Belgen zich wagen aan het circuit met duizend bochten. Zo zullen Guido en Maxime Dumarey met de PROsport Racing Aston Martin GT4 samen met Alexander Walker en Michael Hess aantreden, maar verder ook vaste waarden in de NLS, zoals Pit Lane - AMC Sankt-Vith Toyota GT86 met Kurt Dujardyn, Brody, Jacques Derenne en Olivier Muytjens zijn van de partij. Als laatste staat ook Nicolas Baert op de deelnemerslijst, die samen met Tom Coronel een Audi RS 3 LMS TCR van ComeToYou Racing zal besturen. Wie er verder nog meer op de wagen zal deelnemen is nog niet gekend.

Foto's: Arne Simons - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op donderdag 20 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons