van der Horst

24H Nürburgring: Falken Motorsports beoogt opnieuw het podium

Falken Motorsports - Porsche 911 GT3R
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3R
De mannen van Falken Motorsports zakken al vele jaren af naar de Nürburgring voor de beroemde en beruchte etmaalrace en dat is deze editie niet anders. Peter Dumbreck, Alex Imperatori, Martin Ragginger en Wolf Henzler staan ook dit jaar weer aan de start met een Porsche, zijnde de nieuwste GT3 R uit Stuttgart. Ze geraakten jammer genoeg niet tot in de top 30-kwalificatie en zullen de wedstrijd straks als 35e moeten aanvatten, al hoeft dat geen nadeel te zijn in een etmaalrace.
Imperatori - Ragginger - Henzler - Dumbreck
Imperatori - Ragginger - Henzler - Dumbreck
"De voorbije edities werden we vierde en derde, dus dit jaar zal het een tweede plaats worden" grapt Peter Dumbreck. "Nee, deze wedstrijd wordt elk jaar professioneler dus het zal zeker niet makkelijk worden in dit grote veld van GT3 machines. We moeten niet alleen rekening houden met Mercedes, Audi, BMW en de anderen maar zeker ook met het Porsche-fabrieksteam Manthey Racing. Het feit dat zij er dit seizoen bijzijn is voor ons tweeledig; het is enerzijds concurrentie voor ons maar anderzijds kunnen we profiteren van de know-how van de ingenieurs van Porsche zelf. Als zij een probleem, hoe klein ook, merken op één van de fabriekswagens zullen zij ons zeker inlichten zodat we niet hetzelfde mankement tegenkomen."

Peter Dumbreck
Peter Dumbreck
"Verder komt het erop aan op te letten voor het verkeer, vooral als het regent. En het zal zeker gaan regenen, net als het feit dat we nu al zeker zijn dat er ongevallen gaan gebeuren. Ik hoop alleen dat wij er niet tussen zitten! Je moet weten dat het snelheidsverschil een grote rol speelt, wij gaan bijvoorbeeld volgas over Döttinger Höhe, ook met een muur van spray voor ons, en als er dan een amateur in het midden van de baan rijdt in een auto die een pak trager is zorgt dat voor een groot probleem! Het wordt kortom een zware wedstrijd."

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 28 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons