van der Horst

24H Nürburgring: Frédéric Vervisch optimistisch voor eerste etmaalrace op de Ring

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Voor Frédéric Vervisch is het de eerste keer dat hij deelneemt aan de beroemde etmaalrace op de Nürburgring en hij beschikt meteen over topmateriaal: de Audi R8 LMS #2 van WRT waarmee hij ook de Blancpain GT Series betwist. Meteen ook de eerste maal dit seizoen dat hij niet op dezelfde auto staat ingeschreven als Laurens Vanthoor, die in de fabriekswagen met nummer 1 plaatsneemt. Vervisch nam graag de tijd om vooruit te blikken naar zijn debuut in de 'Groene Hel'.
  • VR Racing
WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
"Tijdens de vrije trainingen hadden we nog wat kleine problemen maar de kwalificaties verliepen echt goed. Ik vroeg aan het team om donderdagavond eens in het donker te mogen rijden, ik stapte uiteindelijke helemaal op het einde van de sessie in en kreeg één ronde. Het regende echt goed door, er was veel verkeer en in het donker zie je praktisch niets, zoals de LED-borden die de vlaggen moeten vervangen. Alle kleuren zagen er daarop gewoon geel uit! Bovendien wordt voor de wedstrijd zowel regen, hagel als sneeuw voorspeld, het gaat echt niet normaal worden!"

Een keer niet op dezelfde auto, maar dat kan de sfeer niet drukken tussen Vervisch en Vanthoor
Een keer niet op dezelfde auto, maar dat kan de sfeer niet drukken tussen Vervisch en Vanthoor
"Op vrijdagochtend hebben we niet gereden omdat WRT de wagen aan het herbouwen was voor de wedstrijd, iets wat we op voorhand hadden ingepland. We zetten namelijk alles op de race zelf, bedoeling is om daarin competitief te zijn. De andere auto van het team heeft de status van fabriekswagen maar het grootste verschil is niet technisch maar gewoon het feit dat ze een iets betere rijdersbezetting hebben. Er is één klein verschilletje en dat is dat zij airco hebben en wij niet, wel leuk voor hen want het kan heel warm worden in de cockpit. Voor Audi zelf maakt het wel niet uit wie er wint, Phoenix of WRT, fabriekswagen of niet, als het maar een Audi is!"

WRT Audi R8 LMS - BMW M6 GT3
WRT Audi R8 LMS - BMW M6 GT3
"Ik vind het super om hier te zijn trouwens, de sfeer die deze wedstrijd uitstraalt, de toeschouwers langs de baan van wie je de barbecue tot in de auto kan ruiken! De weersomstandigheden in gedachten houdend zal het gewoon al moeilijk worden om te finishen. De sleutel zal zijn om goed op te letten, zowel voor het verkeer als de weersomstandigheden, en geen onnodige risico's te nemen."


Foto's: Arne Simons & 24H NürburgringSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 27 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons