van der Horst

24H Nürburgring: Frikadelli geeft forfait uit onvrede met BoP

Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3 R
Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3 R
Terwijl er in de Blancpain GT Series vandaag de dag nog nauwelijks wordt geklaagd over de Balance of Performance, laaien de gemoederen over de nivelleringsmethode in de VLN op. Frikadelli Racing maakte namelijk bekend dat het met onmiddellijke ingang haar activiteiten met de Porsche 911 GT3 R op de Nürburgring Nordschleife stopzet. Dat wil zeggen geen VLN-races meer en een afwezigheid tijdens het grootste evenement van het jaar, de 24 uren. Het team rond Klaus Abbelen kan zich niet vinden in de huidige BoP en trekt dan ook (voorlopig?) de stekker uit het programma.
Frikadelli Racing wil naar eigen zeggen enkel deelnemen indien het kan strijden voor een goed resultaat, iets wat men nu onmogelijk acht. De BoP staat echter niet in steen gekapt en kan uiteraard nog veranderen, afwachten dus of dit statement een effect zal hebben. Porsche brengt via Manthey Racing dit weekend alvast drie fabriekswagens aan de start van de derde VLN-wedstrijd.

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 11 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons