van der Horst

24H Nürburgring: Maro Engel bezorgt Mercedes de pole

Black Falcon Mercedes AMG GT3
Black Falcon Mercedes AMG GT3
Tijdens een geanimeerde top 30 kwalificatie in de vooravond op de Nürburgring was het uiteindelijk Maro Engel die de pole pakte in de Black Falcon Mercedes #9. Hij bleef Augusto Farfus in de Schubert BMW #18 voor met een goeie anderhalve seconde. Twee verschillende Duitse merken op de eerste startrij dus, zij worden gevolgd door de twee Haribo Mercedessen, die dus deelnemen met dezelfde vier rijders op beide auto's. De Phoenix Racing #5 was de beste Audi op de vijfde plaats.
  • St. Paul
Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin was de enige Belg die in de top 30 kwalificatie in actie kwam, hij reed een 15e tijd in de #23 Rowe Racing BMW. Bij WRT zet men alles op de wedstrijd zelf en rijden ze niet met een speciale kwalificatie-setup. Desalniettemin slaagde Robin Frijns er net in de #2, waar ook Frédéric Vervisch in rijdt, in de top tien te plaatsen. De tweede WRT Audi van ondermeer Laurens Vanthoor raakte niet verder dan de 22e startplaats, Pierre Kaffer nam in die auto de honeurs waar.

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
De sessie bleef bovendien niet gespaard van incidenten; reeds in de opwarmronde knalde Kevin Estre in de Porsche #911 hard de muur in, de bolide raakte achteraan zwaar beschadigt. De Fransman kwam er gelukkig met de schrik vanaf, hij excuseerde zich onmiddellijk over de boordradio bij zijn team. Ook Christian Mamerow in de Twin Busch Audi #16 en Luca Ludwig in de Zakspeed Mercedes #75 bleven niet op de baan maar kwamen er nagenoeg schadeloos vanaf.

--- Uitslag Top 30 Qualifying 24H Nürburgring 2016 (PDF) ---

Foto's: 24H Nürburgring & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 27 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons