van der Horst

24H Nürburgring: Mercedes neemt optie op de zege

HTP Motorsport Mercedes AMG GT3
HTP Motorsport Mercedes AMG GT3
Met nog zo'n zes uur op de klok van de 44e editie van de 24 Uren van de Nürburgring palmt Mercedes de volledige top vier in. De Haribo Mercedes #88 is in strijd voor de zege met de HTP Motorsport #29 en de beide Black Falcon-wagens met nummers 4 en 9. Allen bevinden zich overigens nog in dezelfde ronde. De eerste niet-Mercedes is de Manthey Porsche #912, zij worden op de hielen gezeten door de Rowe Racing BMW #23 van ondermeer Maxime Martin.
WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Momenteel als zevende geklasseerd en beste Audi is het WRT-exemplaar met nummer 2 van ondermeer Frédéric Vervisch. De andere Audi van het team rijdt opnieuw rond maar verloor heel veel tijd toen Nico Müller vanochtend vroeg van de baan ging op een olieplek. Ook Mercedes zelf bleef niet van onheil gespaard, zo ging Maxi Buhk vannacht om 2u van de baan in de HTP Motorsport #30. De Duitser excuseerde zich meteen over de boordradio, de wagen reed op dat moment op een tweede plaats.

Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R
Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R
Opmerkelijk is ook de prestatie van de #305 Bonk Motorsport BMW M235i van ondermeer Dries Vanthoor. Niet alleen gaan zij aan de leiding in hun klasse maar bovendien flirten zij momenteel met de top 30 algemeen. Vermelden we ook nog dat de Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R, gestart als 35e, zich intussen in de top tien heeft begeven. Het ervaren viertal moet wel al drie ronden toegeven op de leidende Mercedes.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zondag 29 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons