van der Horst

24H Nürburgring: Stemmen van de Belgen uit de paddock

Haribo Mercedes AMG GT3
Haribo Mercedes AMG GT3
De 44e editie van de 24 Uren van de Nürburgring verliep niet zoals gepland; een onweer nog in het eerste wedstrijduur zorgde voor een rode vlag en de activiteiten konden pas hervat worden rond de klok van 20u. Om middernacht was het Mercedes dat de tabellen topte met achtereenvolgens de Haribo #88, de van pole vertrokken Black Falcon #9 en de beide HTP Motorsport-bolides met nummers 29 en 30. De Haribo #8 werd rond de klok van 23u zoals verwacht teruggetrokken. Wij trokken naar de paddock en zochten enkele Belgen op.
  • MF Racing
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor troffen we aan vlak voor middernacht wanneer hij net klaar was met zijn tweede stint: "Tijdens mijn eerste run zaten we compleet verkeerd met de bandenspanning, de auto was zo goed als onbestuurbaar. Gelukkig was mijn stint van zonet veel beter, alleen heb ik de indruk dat al het verkeer op de baan net op de verkeerde plekken in mijn weg rijdt waardoor ik veel tijd verlies."

Prosport Performance Porsche Cayman GT4
Prosport Performance Porsche Cayman GT4
Nico Verdonck: "Jammer genoeg is mijn teamgenoot in de beginfase van de baan gegaan. Door het onweer was het gedeelte Aremberg onberijdbaar, zeker op slicks. Hij kon daar net als vele anderen geen controle over de auto houden. Het team schatte dat het toch zo'n zes uur zou duren om de wagen te repareren en heeft daarom besloten de handdoek te werpen."Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Maxime Martin: "De BMW gaat goed, we hadden tot nu toe slechts één klein probleempje, net bij het wegrijden van de grid voor de herstart. De starter ging kapot en de marshalls hebben onze auto dan achter de muur geduwd. Gelukkig was het mankement snel verholpen en verloren we niet al teveel tijd. Naar het einde van de nacht moet ik het stuur nemen, ik kijk ernaar uit!"


Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zondag 29 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons