van der Horst

24H Nürburgring: Vanthoor snelste in Q1 - Mercedes domineert Q2

WRT Audi R8 LMS - BMW M6 GT3
WRT Audi R8 LMS - BMW M6 GT3
Gisteravond zagen we tijdens de avondkwalificatie voor de 24 Uren van de Nürburgring meteen de fabriekswagen van WRT bovenaan de tabellen prijken dankzij een 8:21.951 van Laurens Vanthoor. De Audi #1 die hij deelt met Mies, Müller en Kaffer was de beste net voor de regen zijn intrede deed boven de Nordschleife, wat meteen het einde betekende inzake tijdsverbeteringen. De Twin Busch Audi #16 en de Zakspeed Mercedes #75 vervolledigden de top drie.
  • Heinz Performance
Haribo Mercedes AMG GT3
Haribo Mercedes AMG GT3
Vanmorgen tijdens Q2 was de baan nog niet volledig opgedroogd en vielen er weinig tijdsverbeteringen te noteren. Naarmate de sessie vorderde, droogde de baan goed op en slaagde Maxi Götz in zijn Mercedes er in de tijd van Vanthoor van gisteren nog gevoelig te verbeteren. De Duitser kon profiteren van een relatief vrije ronde en zette in de Haribo Mercedes #88 die hij deelt met Alzen, Seyffarth en David Arnold uiteindelijk een 8:16.311 op de tabellen. De zelfde lineup neemt ook deel op de #8, afhankelijk van de posities zal slechts met een van de wagens tot de finish doorgaan.

Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch
Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch
Mercedes palmde uiteindelijk zelfs de volledige top drie in; de HTP Motorsport #29 van Vietoris, Seefried, Hohenadel en Van der Zande bleef de Black Falcon #14 van Al Faisal, Gerwin, Dontje en Huff voor. De Audi van Vanthoor deed niet beter in Q2 en tikte als 18e aan, de andere Audi van WRT met onder meer Frédéric Vervisch als 24e. De Rowe Racing BMW #23 van onder meer Maxime Martin reed de 30e tijd. Dries Vanthoor deed het van zijn kant erg goed; zijn Bonk Motorsport BMW M235i #305 is al zeker van de pole in de Cup 5-klasse. Wie er met de algemene pole gaat lopen, wordt rond de klok van 19u50 beslist tijdens de Top 30 Qualifying.

--- Uitslag Q1 en Q2 24H Nürburgring 2016 (PDF) ---

Deelnemers top 30 qualifying

Deelnemers top 30 qualifying


Foto's: 24H Nürburgring & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 27 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons