van der Horst

24H Nürburgring: Zonder Nissan - Nieuwe GT-R later dit seizoen in actie

Zakspeed - Nissan GT-R Nismo GT3
Zakspeed - Nissan GT-R Nismo GT3
Zakspeed maakte vandaag bekend dat het haar Nissan GT-R Nismo GT3 niet zal inschrijven voor de 24 uren van de Nürburgring. Het Duitse team zette vorig jaar voor het eerst een fabriekswagen in voor de Japanse constructeur, naast RJN Motorsport. Na een tegenvallende eerste VLN-wedstrijd met de inmiddels op leeftijd gekomen GT3, besloot Zakspeed dan ook om de focus te verleggen naar het nieuwe strijdwapen. Ook RJN Motorsport verschijnt niet aan de start.
  • Shopa
De Zakspeed Nissan kwam in de openingsmanche van het VLN-kampioenschap niet verder dan de 14e plaats. "We hebben alles gegeven en waren maar twaalfde in de trainingen en daarbij 4.9 seconden trager dan de snelste wagen," aldus teambaas Peter Zakowski. "We moeten realistisch blijven, om onze achterstand goed te maken zouden we heel wat investeringen moeten doen." Het team wacht nu op de komst van de nieuwe GT3-versie van de GT-R, die in februari werd aangekondigd. Zakowski gaf dan ook aan dat hij de 2018-spec later dit jaar al in het VLN-kampioenschap hoopt te laten debuteren. 

Foto: Zakspeed

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op donderdag 6 april 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons