van der Horst

24H Nürburgring: 29 GT3's aan de start - Lichte terugval

Start 24h Nürburgring 2017
Start 24h Nürburgring 2017
De organisatie van de 24 uren van de Nürburgring heeft de voorlopige deelnemerslijst voor de 46e editie van de Eifel klassieker vrijgegeven. 150 wagens staan momenteel ingeschreven, wat een lichte terugval is ten opzichte van vorig jaar, toen er nog 160 bolides aan de start stonden. Ook in de topklasse voor GT3s (SP9) is er een neerwaartse trend waarneembaar, met slechts 29 wagens aan de start in plaats van 34 vorig jaar. Van Belgische zijde staan er zo'n tiental landgenoten aan de start, waaronder uiteraard enkele kanshebbers op de algemene zege.
Aston Martin Racing - V12 Vantage GT3
Aston Martin Racing - V12 Vantage GT3
De Nürburgring Nordschleife blijft nog steeds de speeltuin van de Duitse constructeurs, die dan ook massaal present tekenen. Audi, BMW, Mercedes-AMG en Porsche nemen het leeuwendeel van de SP9-klasse voor zich, al pakt BMW Motorsport de zaken iets bescheidener aan dit jaar. Aston Martin Racing keert na een jaar afwezigheid terug met de V12 Vantage GT3, voor onder meer Maxime Martin. De Lamborghini Huracan GT3 en Ferrari 488 GT3 worden vertegenwoordigd door privéteams. In SP-X staan wederom twee exoten ingeschreven met de Renault RS01 en de SCG003c van Scuderia Cameron Glickenhaus, die vorig jaar naar de pole reed.

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Naast Maxime Martin strijden er nog een aantal Belgen voor de overwinning. In het Audi kamp komt Dries Vanthoor samen met René Rast, Robin Frijns en Kelvin van der Linde uit op de WRT Audi #8, terwijl Frédéric Vervisch bij Phoenix de wagen deelt met Christopher Haase, Frank Stippler en Nico Müller. Ook Adrien De Leener bestuurt een Audi R8 LMS, maar dan uit de stal van Car Collection. Laurens Vanthoor komt samen met Romain Dumas, Kevin Estre en Earl Bamber in actie op de Manthey Racing 'Grello' Porsche #911, waarmee hij eerder al de eerste VLN-manche op zijn naam schreef. Nico Verdonck kan mogelijk voor een verrassing zorgen met de Dörr Motorsport Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO (SP8), geschoeid op Giti Tire rubber.

--- VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST 24H NÜRBURGRING (PDF) ---

Foto's: Arne Simons, Aston Martin & VLN/Brücke



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 25 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons