van der Horst

24H Nürburgring: Glickenhaus komt niet aan de start

Glickenhaus Racing - SGC 004C
Glickenhaus Racing - SGC 004C
Al sinds 2015 is Scuderia Cameron Glickenhaus een vaste waarde tijdens de 24 uren van de Nürburgring, maar dit jaar zal dit niet het geval zijn. Luca Ciancetti, directeur van het team, bevestigde dat de SGC 004C dit jaar niet zal deelnemen in de SP-X klasse. De focus zou namelijk liggen op het FIA WEC. Al is er nog geen bevestiging dat die beslissing definitief is.
Volgens Ciancetti staat het programma op de Nordschleife op pauze voor 2023. Op dit moment krijgt het FIA WEC voorrang, nadat het team vorig jaar wel zeer drukke maanden mei en juni hadden met de wedstrijden in Spa en Le Mans met daartussen de 24 uren. Daar willen ze dit jaar van af stappen, zeker gezien ze voor een derde jaar op rij met twee wagens afzakken richting de Franse klassieker. Toch schrijven ze het Nürburgring programma nog niet compleet af voor de toekomst, al is het ook afhankelijk van de financiën en lieten ook al uitschijnen dat de mogelijkheid bestaat voor het inzetten van twee wagens.

Hiermee eindigt een deelnamereeks aan acht opeenvolgende edities, waarbij ze in 2017 de algemene pole behaalden met de SGC 003C, alvorens in 2020 over te schakelden naar de 004C.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 20 maart 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons