van der Horst

24H Nürburgring: GT3's nog verder afgeremd in 2017

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
De organisatoren van de 24 uren van de Nürburgring hebben aangekondigd dat GT3-wagens in 2017 nog verder zullen worden afgeremd. Na de tijdelijke snelheidslimieten in 2015 en daaropvolgende aanpassingen aan de Nordschleife, werden de GT3-bolides het voorbije seizoen al ingetoomd op het vlak van downforce en PK's, maar ook dat blijkt nog niet voldoende. "Alle partijen zijn het er over eens dat een technisch wapenwedloop niet alleen in strijd is met de de GT3-filosofie, maar de wagens op de lange termijn ook veel te snel maakt voor de Nordschleife. Ons doel is dan ook om de rondetijden van de top teams via technische regulering op een redelijk niveau te houden," verklaarde koersdirecteur Walter Hornung.
  • Powercars
ROWE Racing - BMW M6 GT3
ROWE Racing - BMW M6 GT3
Het feit dat het kwalificatierecord bijna keer op keer werd scherper gesteld om uiteindelijk te belanden bij een 7:53.375, was een teken aan de wand. De topsnelheden zullen dan ook op een "bescheiden" manier worden verlaagd. Hoe de technische specificaties er voor de GT3's in 2017 zullen uitzien werd nog niet vastgelegd. De organisatie zal haar tijd nemen om een zo breed mogelijk draagvlak te vinden en om maatregelen te implementeren die achteraf hopelijk niet zullen moeten worden bijgesteld.

Foto's: Vincent Wouters

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op maandag 28 november 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons