van der Horst

24H Nürburgring kwalificatierace: Nabeschouwing Xavier Maassen

Xavier Maassen is zonder meer een specialist van de Porsche 911 GT3 Cup. De Limburger behaalde de afgelopen drie seizoenen maar liefst tweemaal de titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de snelste merkencup van de Benelux en uiteraard een rits zeges en podiumplaatsen in diezelfde competitie. Dit jaar verdedigt hij zijn titel, maar hij gaat op zoek naar succes in de meest gevreesde van alle uithoudingsraces, de 24 Uur van de Nürburgring. In de voorbereiding op die wedstrijd vond vandaag, zondag 15 april, de 6 uur durende kwalificatierace op diezelfde omloop plaats.
Samen met de Amerikanen Charles Putmann en Joe Foster wist Xavier Maassen meteen de klasse SP7 te winnen en zo kent het team ProSport Performance meteen zijn ambitie voor de race zelf, die op 12 en 13 mei plaatsvindt.
 
De kwalificatierace voor de 24 Uur van de Nürburgring is ondertussen een klassieker op zich en bijna 100 deelnemers vonden elkaar dit weekend in de Duitse Eiffel. Natuurlijk is de wedstrijd ten dele een laatste generale repetitie voor de klassieker op de Groene Hel, maar iedereen sluit het weekend zelf, ook graag met een goed resultaat af. Zo ook in de klasse SP7 waar we de Porsche 911 GT3 Cup terugvinden, een 911 GT3 Cup die een zeer goed wapen voor deze race is. De doelstelling van het trio in de ProSport Performance Porsche was dus duidelijk: kilometers rijden, ervaring opdoen en een goed resultaat neerzetten.
 
Xavier Maassen: “Dat lukte perfect, want we kunnen na de race alle drie de objectieven aanvinken. We hebben de wedstrijd volgemaakt, dus iedere rijder heeft zijn bijkomende kilometers afgelegd, cruciaal om tijdens de 24-uursrace zelf goed te presteren. Het team heeft ook weer wat meer ervaring, op diverse vlakken, van de strategie, over de pitstops, tot het optimaal benutten van de kleine ruimte hier in de pitlane van de Nürburgring. Bovendien eindigden we bovenaan in onze klasse. Joe en Charles deden hun werk dus voortreffelijk en ik heb ook gedaan wat van me verwacht wordt. Samen hebben we deze zege dus gestalte gegeven. Wat me ook plezier doet, is de mooie 20ste plek algemeen, achter de horde GT3 fabriekswagens. Dit is een zeer mooi resultaat en ik droom er dan ook van om dit tijdens de 24 Uur over te doen. Maar alvorens die klassieker af te werken, zijn er de openingswedstrijden van de Porsche GT3 Cup Benelux op 4 en 5 mei in Spa-Francorchamps met DVB RACING en ook daar wil ik meteen vooraan staan.”

Xavier Maassen Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 18 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting N24 Qualifying Race.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons